16:47 03.02.2014

Активіст Автомайдану Булатов досі не надав жодної конкретної інформації про своє викрадення - МВС

2 хв читати

Слідство на разі не змогло отримати від одного з лідерів Автомайдану Дмитра Булатова конкретної інформації, яка була б корисна в рамках розслідування обставин його викрадення.

Як повідомляє в понеділок управління зв'язків із громадськістю МВС України, представники слідства тричі намагалися його допитати, проте жодних значних подробиць про скоєний відносно нього злочин Д.Булатов так і не надав. Така поведінка потерпілого наводить на думку, що він не бажає співпрацювати зі слідством, наголошують у МВС.

За словами заступника начальника Головного слідчого управління МВС Олега Татарова, наразі триває розслідування кримінального провадження за фактом зникнення Д.Булатова.

Щодо спроб допитати його як потерпілого: у перший раз Д.Булатова не вдалося допитати за станом здоров'я, а також через присутність великої кількості людей (політиків, захисників), які не дозволяли провести слідчі дії. Пізніше потерпілий назвав лише ймовірний колір мікроавтобуса, на якому його викрадали.

З третьої спроби допит відбувся, але уточнюючої інформації працівникам слідства знову надано не було.

Потерпілий заявив , що його, ймовірно, викрадали на мікроавтобусі синього кольору, а точного місця викрадення він не пам'ятає. Така поведінка Д.Булатова наводить на думку, що він не бажає співпрацювати зі слідством, зазначають у міліції.

"Навіть прикмет злочинців, які могли б бути причетні до скоєння кримінального злочину, він нам не дає", - сказав О.Татаров.

Слідство проводиться далі, встановлюються свідки злочину. За передбачуваним маршрутом руху Д.Булатова встановлюються місця розташування відеокамер і відеореєстраторів на автомобілях, що могли там перебувати у той час, коли зник потерпілий.

Міліціонери також допитують свідків, здійснюють поквартирні обходи з метою виявлення інформації, що допоможе розкриттю злочину.

"Однак небажання потерпілого і громадян, які його консультують, допомагати слідству, не дозволяє об'єктивно і швидко встановити обставини скоєного кримінального злочину", - підсумував заступник начальника ГСУ МВС.

Як повідомлялося, Д.Булатов з 23 січня не виходив на зв'язок. Того ж дня його дружина через свого адвоката написала заяву до Дарницького райуправління міліції про зникнення чоловіка.

Д.Булатов знайшовся 30 січня. Його утримували невідомі. Його сильно побито.

31 січня у МВС повідомили, що кілька активістів Автомайдану, серед яких значиться і Д.Булатов, 24 січня були оголошені в розшук за статтею про масові заворушення.

Слідство відпрацьовувало кілька версій зникнення Д.Булатова - і корисливі мотиви, і версію про те, що це може бути інсценування з метою скоєння провокації, щоб викликати в суспільстві негативний резонанс.

Д.Булатов продовжить лікування у медичній установі в Литві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА