13:05 14.01.2014

Колегія суддів Апеляційного суду залишила під вартою Котенка - одного з підозрюваних у побитті Чорновол

3 хв читати

Колегія суддів Апеляційного суду Києва залишила під вартою одного з підозрюваних у побитті активістки Тетяни Чорновіл Сергія Котенка.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні у вівторок колегія суддів Апеляційного суду Києва розглянула апеляцію захисту С.Котенка й залишила її без задоволення.

На початку судового засідання суд заборонив проведення фото- та відеозйомки.

Адвокат С.Котенка заявила клопотання про витребування низки документів, які стали підставою для обрання запобіжного заходу у вигляді арешту, проте суд відмовив у задоволенні цього клопотання.

Також адвокат у своїх поясненнях зазначила, що вважає рішення слідчого судді Печерського районного суду Києва про обрання С.Котенку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою безпідставним, оскільки сторона обвинувачення не надала достатньо доказів підозри у вчиненні злочину С.Котенком, а також не зазначила ризиків, які могли виникнути у разі обрання іншого запобіжного заходу, не пов'язаного з триманням під вартою. У зв'язку з цим захисник просила змінити запобіжний захід своєму підзахисному на домашній арешт.

У свою чергу прокурор у процесі Олександр Царьов просив суд залишити апеляцію без задоволення. Держобвинувач наголосив, що С.Котенка обґрунтовано підозрюють у вчиненні тяжкого злочину, нагадавши, що він перебував у розшуку.

Колегія суддів оголосила лише регулятивну частину рішення, в ній, зокрема, зазначено: "Ухвалу слідчого судді Печерського суду від 27 грудня... згідно з якою застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Сергія Котенка, залишити без змін, а апеляційну скаргу без задоволення".

Повний текст рішення апеляційного суду буде оголошено 21 січня о 14.00.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", незважаючи на те, що було заборонено проводити фото- та відеозйомку і дозволено проведення аудіозапису, у суддів викликало запитання використання диктофона деякими журналістами. Судді також попередили, що якщо в Інтернеті з'явиться відеозйомка судового засідання, то стосовно журналістів, які були присутніми в залі, буде застосовано відповідні заходи реагування.

Як повідомлялося, Т.Чорновол побили в ніч на 25 грудня. За даними міліції, журналістка їхала у власному автомобілі, її "підрізав" невідомий автомобіль темного кольору. Зловмисники витягнули Т.Чорновол і побили, після чого дівчину кинули в кювет.

Міліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство), після допиту Т.Чорновол 26 грудня провадження було додатково кваліфіковано за ч. 2 статті 121 КК України (завдання тяжких тілесних ушкоджень).

У рамках розслідування правоохоронці затримали підозрюваних у вчиненні злочину Олександра Храмцова, Сергія Котенка та його брата Олександра, а також Андрія Насиковського, у квартирі якого ночував у ніч вчинення злочину С.Котенко. Прізвище п'ятого затриманого не зазначено.

27 грудня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту чотирьом підозрюваним у кримінальному провадженні про побиття Т.Чорновол - за рішенням суду О.Храмцова, братів Котенків та О.Насиковського заарештовано до 23 лютого 2014 року.

На О.Храмцова зареєстровано авто Porsche Cayenne, яке фігурує на записі відеореєстратора автомобіля Т.Чорновол. Водночас деякі ЗМІ з посиланням на друзів підозрюваного повідомляють, що О.Храмцов має алібі, а Porsche Cayenne у нього ще півроку тому придбав С.Котенко, проте виплатив лише частину суми, тому авто все ще зареєстровано на О.Храмцова.

28 грудня суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для п'ятого підозрюваного - 34-річного жителя м. Дніпродзержинська (Дніпропетровська обл.), який працював в охоронній структурі. З його свідчень виходить, що він особисто брав участь у побитті Т.Чорновол. Затриманий також розповів, що приїхав до Києва купувати автомобіль Porsche Cayenn.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА