20:31 13.01.2014

Азаров вимагає провести медогляди школярів до 10 квітня

2 хв читати

Прем'єр-міністр України Микола Азаров дав доручення повністю провести медичні огляди школярів до 10 квітня, повідомляє департамент інформації та комунікацій із громадськістю секретаріату Кабміну.

"Усі діти повинні пройти медичні огляди. Тут не повинно бути вибірковості. Це не просто робота медиків. Це здоров’я дітей. І треба допомогти батькам, особливо з сімей, які перебувають в певних складних життєвих обставинах", - заявив у понеділок прем'єр після заслуховування на оперативній нараді інформації Міністерства охорони здоров'я про те, що на сьогодні перевірено стан здоров'я у 96,5% школярів.

М.Азаров наголосив, що медогляди мають виявляти захворювання на ранніх стадіях, тоді, коли симптоми недуг можуть лише фахівці.

"Рання діагностика допомагає зберегти здоров’я дітей. Саме тому уряд минулого року, після тривалого обговорення, ухвалив рішення повернути проведення обов’язкових медичних оглядів школярів як у медичних закладах, так і в школах. Для цього створені медично-педагогічні комісії, які за згодою батьків перевіряють здоров’я дітей, виїжджаючи безпосередньо в навчальні заклади", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі уряди зазначили, що особливо актуальні такі виїзди у віддалені населені пункти. На сьогодні в Україні є 4500 сільських шкіл, де навчаються менше ста дітей у кожній. Переважно вони розташовані у віддалених невеликих населених пунктах, де немає поліклінік, і медогляди в школах – реальна можливість повноцінно перевірити здоров’я школярів, не витрачаючи коштів і часу на поїздки до райлікарень.

За інформацією МОЗ, профілактичні заходи дають досить серйозні результати. Зокрема, завдяки виявленню на ранніх стадіях і вчасному лікуванню вдалося загалом у середньому на 15% знизити рівень захворюваності в школярів органів зору та слуху, опорно-рухового апарату.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Швейцарії вважає за можливе присутність Путіна на подальших конференціях щодо миру в Україні без його арешту у зв'язку з ордером МКС

Швейцарія має намір обговорити підсумки Саміту миру з Росією і Китаєм - глава МЗС

Представники країн БРІКС можуть долучитися до роботи над пунктами Формули миру, винесеними на Саміт миру, - Амерд

Унаслідок ворожих обстрілів у Дніпропетровській області постраждали дві людини

Зеленський: РФ завтра може розпочати з Україною переговори, якщо вийде з її законних територій

Присутність РФ на другому Саміті свідчитиме про те, що вони вирішили закінчити війну, - Зеленський

Зеленський: Завдання України - посилювати ізоляцію Путіна

Зеленський: Переговори у Стамбулі 2022 року були безуспішними через ультиматуми російської сторони

Зеленський обговорював з прем'єр-міністром Саудівської Аравії питання про проведення наступного Саміту миру в цій країні

На Саміті миру багато країн хотіли залучення представників РФ, але більшість не хоче їм навіть потиснути руку - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА