14:34 13.01.2014

У МВС України продемонстрували іноземним дипломатам відео подій у Святошинському районі та прокоментували його

2 хв читати

Представники Міністерства внутрішніх справ України продемонстрували іноземним дипломатам відеоматеріали з місця подій біля будівель Києво-Святошинського суду та Святошинського райуправління міліції 10 січня, а також надали свої коментарі.

У частині щодо побиття екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на основі відео було зроблено висновок, що "під час спілкування з працівниками міліції та безпосередньо після нього тілесних ушкоджень правоохоронці йому не завдавали", повідомляє управління зі зв'язків із громадськістю МВС України в понеділок.

Заступник глави МВС Віктор Ратушняк розповів дипломатам, що учасники акції біля суду вимагали від судді ухвалити рішення про звільнення підсудних з-під варти в залі суду і, таким чином, чинили тиск на суддю. Коли ж конвойний підрозділ почав транспортування засуджених до СІЗО, учасники мітингу заблокували рух авто, пошкодили його скло, кидали в правоохоронців різні предмети. "Тут ми можемо говорити про наміри захоплення автомобіля конвойної служби та звільнення засуджених", - зазначив він.

У зв'язку з цим заступник міністра ознайомив послів іноземних держав із положеннями закону "Про міліцію", відповідно до яких працівники міліції мають право застосовувати спецзасоби і навіть зброю для захисту себе від нападу, а також для припинення порушень громадського порядку. Водночас, за його словами, незважаючи на це правоохоронці діяли стримано.

В.Ратушняк наголосив, що в обстановці, яка склалася біля будівлі суду, працівники міліції діяли у рамках своїх повноважень та відповідно до закону "Про міліцію".

Зустріч представників МВС із послами іноземних держав відбувалася в Міністерстві закордонних справ України.

МВС України на своєму веб-сайті розмістило відео подій 10 січня із закадровими коментарями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА