20:16 23.12.2013

Деякі позафракційні депутати наполягають на неприпустимості введення в Україні надзвичайного стану під час масового мирного протесту

1 хв читати

Кілька позафракційних народних депутатів пропонують не вводити надзвичайного стану в Україні в разі проведення масових мирних акцій.

Відповідний проект постанови (№3816) про неприпустимість застосування в Україні надзвичайного стану в умовах масового мирного протесту зареєстровано на сайті Верховної Ради в понеділок. Ініціатори: позафракційні депутати Інна Богословська, Давид Жванія, Роман Стаднійчук і Віталій Немілостівий.

Тексту проекту постанови на сайті парламенту немає.

Тим часом, як повідомляє прес-служба голови парламентського комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Д.Жванії, ця постанова дасть змогу запобігти подальшій ескалації конфліктів, створить передумови для зупинки політичної кризи й застосування парламентських і позапарламентських механізмів для забезпечення громадянського миру й досягнення громадської згоди.

У разі ухвалення постанови вона також "гарантуватиме беззаперечне дотримання в Україні засадничих конституційних норм, зокрема - принципів демократії, прав людини та верховенства права; запобігання застосуванню заходів надзвичайного характеру, що могло б спричинити обмеження прав і свобод людини в умовах мирного протесту".

Крім того, стане неможливим посилення радикалізму, який може тільки поглибити кризу та стати серйозною перешкодою для цивілізованого вирішення проблеми; буде досягнуто громадської згоди та широкого консенсусу для пошуку взаєморозуміння і примирення у рамках механізмів парламентської та позапарламентської демократії.

Депутати І.Богословська і Д.Жванія раніше входили до складу фракції Партії регіонів. Вони вийшли з неї на початку грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА