10:22 03.11.2013

Питання про борг "Нафтогазу України" у $882 млн виникло через нездатність заплатити "Газпрому" перший платіж у $100 млн - Зурабов

2 хв читати

Питання про борг НАК "Нафтогаз України" у $882 млн виникло через нездатність заплатити ВАТ "Газпром" перший платіж у $100 млн, заявив посол РФ в Україні Михайло Зурабов.

На брифінгу в п'ятницю в Києві М.Зурабов пояснив, що борг у $882 млн - це та сума, яку має бути сплачено не так за поставлений "Газпромом" газ у серпні, як за газ, який буде необхідний у подальшому, який пішов у підземні сховища, в закачування".

Він додав, що велике зростання зобов'язань "Нафтогазу" і бюджету України виявилося обтяжливим для "Нафтогазу" і бюджету країни. "Тому було знайдено деякі проміжні рішення. Зокрема йшлося про те, якщо буде оплачено хоча б авансовий платіж у рамках домовленостей, і йшлося про перші 100 млн доларів, то розрахунки може бути розтягнуто в часі, і свого роду фінансовий кредит міг би бути наданий за 6% річних на той період, доки "Нафтогаз" знайде ресурси аби розплатитися з Газпромом стосовно заборгованості", - повідомив посол.

Водночас, за його словами, українська сторона не зробила першого платежу як обіцяла. "І це на сьогодні є фактором, який, на жаль, починає зменшувати досить високий рівень довіри, досягнутий за останній рік компаніями", - наголосив М.Зурабов.

Як повідомлялося, голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер 29 жовтня заявив, що Україна поки що не оплатила постачання газу за серпень у розмірі $882 млн.

На селекторній нараді у прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва він запропонував "найближчим часом розглянути питання про передоплату, авансові платежі, як це і передбачено в контракті". Д.Медведєв зазначив, що РФ може перейти на авансові платежі за газ з Україною, якщо не буде рішення найближчим часом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

Черговий обстріл Одеси ще раз доводить важливість постачання Україні систем ППО

Війська РФ обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області, є пошкодження

Ворог за добу втратив 1030 осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА