15:35 29.10.2013

Суд допитав іще трьох свідків у справі міліціонерів, які допустили втечу ректора Мельника

2 хв читати
Суд допитав іще трьох свідків у справі міліціонерів, які допустили втечу ректора Мельника

Броварський міськрайонний суд допитав іще трьох свідків у справі за обвинуваченням двох міліціонерів, недбалість яких спричинила втечу екс-ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника.

Як розповів журналістам адвокат одного з обвинувачуваних Олександр Вергеляс, на засіданні у вівторок суд у відкритому режимі допитав трьох свідків - співробітників міліції. "Нічого особливого по суті справи вони не повідомили", - сказав адвокат.

Раніше суд у закритому режимі допитав першого свідка.

Як повідомлялося, екс-ректора затримали 27 липня співробітники Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до свого вишу.

1 серпня Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом. П.Мельнику було заборонено залишати місце проживання, за винятком тих ситуацій, коли йому знадобиться медичний огляд або лікування.

7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет, при цьому, за даними правоохоронців, процедура була швидкою: правоохоронці не налаштовували програму, без якої пристрій не працює. П.Мельник був першим високопосадовцем і першим арештантом у Київській області, щодо якого було застосовано такий спецзасіб.

Тим часом 9 серпня стало відомо, що П.Мельник утік з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. МВС оголосило його у всеукраїнський розшук. 14 серпня його було оголошено в міжнародний розшук за лінією Інтерполу.

Наприкінці серпня прокуратура Київської області повідомила про підозру двох службових осіб органів внутрішніх справ у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України), через що П.Мельнику вдалося втекти з-під домашнього арешту. Санкція за цією статтею передбачає позбавлення волі терміном від двох до п’яти років. Підозрювані міліціонери своєї провини не визнають, але готові свідчити в суді.

Кілька разів суд переносив слухання через хворобу підсудного Василя Удовиченка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА