11:27 24.10.2013

Апеляцію на арешт кока-українця з судна з "Арктик Санрайз" буде розглянуто в четвер

2 хв читати
Апеляцію на арешт кока-українця з судна з "Арктик Санрайз" буде розглянуто в четвер

У Міністерстві закордонних справ України повідомляють, що апеляцію на арешт українського кока судна "Грінпіс" "Арктик Санрайз" Руслана Якушева буде розглянуто в четвер.

"Розгляд апеляційної скарги на рішення Мурманського суду про взяття українця під варту суд мав розглянути вчора, проте у зв'язку з необхідністю ознайомлення захисту й самого Якушева з матеріалами справи розгляд перенесено на сьогодні", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Він також поінформував, що в МЗС України знають зі ЗМІ про те, що нібито обвинувачення українцеві перекваліфіковано зі статті про тероризм на статтю про хуліганство, проте слідство поки що офіційно не повідомило про це адвокату Р.Якушева.

Є.Перебийніс допустив, що, можливо, цю інформацію буде надано в четвер.

Як повідомлялося, судно "Арктик Санрайз" міжнародної екологічної організації "Грінпіс" затримали в Печорському морі 19 вересня за спробу проведення акції протесту проти видобутку нафти на платформі "Приразломная". 24 вересня криголам "Арктик Санрайз" під конвоєм прикордонників доправили в порт Мурманська. На його борту перебував багатонаціональний екіпаж із 30 людей.

Суд Мурманська заарештував усіх 30 активістів "Грінпіс", які перебували на борту судна "Арктик Санрайз". Усім учасникам команди судна висунуто обвинувачення в піратстві.

30 вересня МЗС України передало ноту російському дипломатові у зв'язку з арештом Р.Якушева. 1 жовтня захист Р.Якушева подав апеляцію на рішення суду про його арешт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА