12:01 04.10.2013

Підстав оголошувати в розшук активісток FEMEN немає, але й опитати їх як свідків неможливо - начальник київської міліції

2 хв читати

Міліція не має підстав оголошувати в розшук активісток руху FEMEN, оскільки про зміну їхнього процесуального статусу не йдеться - дівчата проходять свідками в кримінальному провадженні про незаконне поводження зі зброєю.

"Про зміну їхнього процесуального статусу наразі не йдеться, відповідно, немає підстав оголошувати їх у розшук", - розповів у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" начальник ГУМВС України в Києві Валерій Коряк.

Керівник столичної міліції розповів, що міліції не вдається опитати активісток руху як свідків у кримінальному провадженні про незаконне поводження зі зброєю. "Всі повістки слідчого ігноруються, мобільні телефони дівчат відключені. За місцем проживання їх також немає", - сказав В.Коряк.

За його словами, слідство через адвоката активісток FEMEN просило передати дівчатам прохання прийти до слідчого, проте реакції немає.

"Враховуючи, що статус свідків не обмежує їх у пересуванні, місцеперебування активісток руху на сьогодні невідоме, поки що опитати їх як свідків неможливо", - підсумував керівник міліції Києва.

Як повідомлялося, 27 серпня правоохоронці та вибухотехніки вилучили в київському офісі FEMEN предмети, схожі на пістолет марки ТТ і гранату, а також фотопортрети президента Росії Володимира Путіна та патріарха Кирила, на обличчях яких зображено мішень, на фото міститься ненормативна лексика.

У русі заявили, що всі знайдені предмети підкинули правоохоронці.

Активісток FEMEN викликали до київської міліції як свідків у кримінальному провадженні про незаконне поводження зі зброєю після виявлення в їхньому офісі зазначених предметів.

У FEMEN повідомили, що активістки Яна Жданова, Ганна Гуцол і Олександра Шевченко 30 серпня "здійснили втечу з України до Європи з метою продовжувати діяльність FEMEN". Вони виїхали з України внаслідок політичних переслідувань з боку влади через правоохоронців. В організації також зазначили, що "втеча" зумовлена тим, що дівчат викликали на допит, що означало: "активісток переведуть зі статусу підозрюваних у статус обвинувачуваних".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА