18:20 03.10.2013

Половина столиці може залишитися без опалення під час заморозків через низький тиск газу - "Київенерго"

2 хв читати
Половина столиці може залишитися без опалення під час заморозків через низький тиск газу - "Київенерго"

Більше ніж 7 тис. столичних споживачів (зокрема житлові будинки, об'єкти соціальної сфери) можуть залишитися без опалення та гарячого водопостачання під час очікуваного похолодання через зниження "Київтрансгазом" тиску газу на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, повідомляють у прес-службі столичної енергокомпанії ПАТ "Київенерго".

"У четвер, 3 жовтня, о 14:00 управління магістральних газопроводів "Київтрансгаз" за дорученням НАК "Нафтогаз України" знизило тиск газу на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6... Наразі на поточну роботу ТЕЦ зниження тиску газу не вплинуло - обидві станції продовжують працювати... Однак у зв'язку з очікуваним зниженням температури і похолоданням необхідні параметри теплоносія в майбутньому не витримуватимуться. У зв’язку з цим без гарячого водопостачання та теплопостачання залишаться понад 7 тис. споживачів", - зазначають у компанії.

Тиск газу знижено, оскільки "Київенерго" заборгувало "Нафтогазу" 2,1 млрд грн за спожитий газ. У компанії пояснюють цей факт боргами бюджету за компенсацію різниці в тарифах (1,588 млрд грн) та боргами споживачів за тепло- та електроенергію перед "Київенерго" (2,263 млрд грн).

Як повідомлялося, ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 обслуговують споживачів Деснянського, Оболонського, Печерського, Голосіївського, Шевченківського та частини Дарницького районів столиці.

Станом на ранок 3 жовтня "Київенерго" підключило до опалення лише 17,6% житлових будинків, 93% дитсадків, 48% шкіл, 82% лікувальних закладів столиці.

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

Найбільший вертикально інтегрований енергохолдинг України "ДТЕК" володіє 72,33% акцій "Київенерго". Ще 25%+1 акція компанії належить НАК "Енергетична компанія України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА