15:55 06.09.2013

Суд над Тимошенко у справі "ЄЕСУ" відкладено до 23 вересня через відсутність обвинуваченої

2 хв читати

У судовому процесі у справі про діяльність корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) відносно екс-прем'єра Юлії Тимошенко оголошено перерву до 23 вересня 9.00.

"Суд ухвалив вважати неможливим розглядати справу за відсутності підсудної Юлії Тимошенко та її захисника Кожем'якіна. У судовому засіданні оголошується перерва до 23 вересня, 9.00", - йдеться в постанові, яку оголосив у п'ятницю суддя Костянтин Садовський.

Прибічники екс-прем'єра, які були присутні в залі, зустріли постанову криками "Ганьба!", "Юлі волю!" і "Юлю на лікування!".

Як відомо, попереднє засідання у справі відбулося 19 квітня 2012 року без Ю.Тимошенко. Відтоді неодноразово суд відкладав початок розгляду справи по суті у зв'язку з тим, що Ю. Тимошенко відмовлялася брати участь у засіданні через стан здоров'я, навіть у режимі відео-конференції.

Печерський райсуд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

Захист неодноразово заявляв про проблеми зі здоров'ям ще під час її перебування в Київському СІЗО і вимагав обстеження незалежними медиками, оскільки Ю.Тимошенко не довіряє українським лікарям. Ю.Тимошенко 9 травня 2012 року перевели з колонії до Центральної клінічної лікарні № 5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра в ЦКЛ № 5 визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА