12:50 02.09.2013

Бубка зазначає, що його передвиборча програма справила дуже хороше враження на членів МОК

3 хв читати
Бубка зазначає, що його передвиборча програма справила дуже хороше враження на членів МОК

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка зазначає, що його програма кандидата на посаду президента Міжнародного олімпійського комітету справила дуже хороше враження на членів МОК, що додає йому впевненості у власних силах напередодні виборів 10 вересня.

"По-перше, якби ми не були впевнені в перемозі, то не починали б цього шляху. По-друге, я чую сьогодні від багатьох авторитетних членів МОК, від моїх колег, друзів, що в мене дуже сильна, інноваційна програма. Дуже хороші відгуки здобула презентація програми. Звісно, хто переможе - ми побачимо 10 вересня. Кожен із шести кандидатів гідний очолити Міжнародний олімпійський комітет", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

С.Бубка зазначив, що один із ключових пунктів його програми - це залучення молоді до спорту, фізичної активності. "Тому що сьогодні вони дуже мало рухаються, це призводить до ожиріння, діабету та інших захворювань, пов'язаних із браком фізичних завантажень. Крім того, я запропонував створити молодіжну раду при МОК, куди ввійшли б молоді талановиті люди, котрі можуть принести ідеї, дають нам можливість розмовляти з молодим поколінням однією мовою. Треба цікавитися і знати, чим воно живе, чого молодь хоче, і тоді ми правильно вибудовуватимемо свою політику і рухатимемось у правильному напрямі", - пояснив він.

Претендент на посаду голови МОК наголосив на важливості продовження лінії жорсткої боротьби з допінгом, нелегальними ставками, маніпуляцією спортивними результатами. За його словами, безсумнівно, дуже важливо продовжувати розвивати олімпійську програму, контролювати розмір коштів на проведення Олімпійських ігор. "Необхідно надати можливість якнайбільшій кількості країн і міст у різних куточках земної кулі приймати Олімпійські ігри. Олімпійська програма має бути цікавою, сучасною, популярною", - вважає він.

С.Бубка має намір допомагати розвиватися національним олімпійським комітетам, міжнародним федераціям. "Я пропоную передбачити додаткові кошти для визначення найкращого національного олімпійського комітету, щоб це був як приклад для наслідування, найкращої міжнародної федерації, яка робить величезний внесок у розвиток спорту. Має бути мотивація, і тут необхідна спортивна здорова конкуренція", - переконаний президент НОК України.

Він також виступає за залучення до популяризації олімпійського руху видатних унікальних особистостей планети з різних сфер життя. "Взяти, наприклад, того ж Білла Гейтса, Марка Цукерберга, Майкла Джордана... Це такі люди, які формують сьогодні ідеологію і філософію життя. Потрібно залучити їх, щоб вони допомагали нам популяризувати й розвивати олімпійський рух. Тому що сьогодні стоїть дуже важливе завдання - залучити до олімпійського руху різні верстви населення та інтегрувати його в різні сфери життя суспільства", - наголосив С.Бубка.

Крім того, він упевнений, що необхідно використовувати досвід і знання тих членів МОК, повноваження яких закінчилися у зв’язку з віком, для чого потрібно створити спеціальний консультативний орган, своєрідну Раду старійшин при МОК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА