13:25 28.08.2013

Двох українців, захоплених у Судані під час аварійної посадки Мі-8, звільнено - МЗС

2 хв читати

Двох українців, захоплених повстанцями на початку серпня в Судані під час аварійної посадки вертольота Мі-8, звільнено, повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

"Тільки що Міністерство закордонних справ Судану підтвердило, що екіпаж вертольота Мі-8, зокрема двох громадян України, які здійснювали контрактні перевезення для місії ООН та були захоплені 3 серпня цього року під час здійснення вимушеної посадки, було звільнено учора ввечері, нині вони перебувають в місті Ньяла (Судан - ІФ) під наглядом сил безпеки Судану", - повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс у Києві в середу.

За його словами, стан здоров'я українців задовільний. "Це питання залишається на особливому контролі Міністерства закордонних справ України та Посольства України в Єгипті", - зазначив Є.Перебийніс.

Як повідомлялося, 3 серпня в Судані повстанці захопили вертоліт Мі-8 із двома громадянами України та одним - Судану. Вертоліт здійснив аварійну посадку біля міста Ньяла на зворотному шляху після надання гуманітарної допомоги на півдні провінції Дарфур.

У МЗС України повідомили, що захоплених у Судані членів екіпажу вертольота Мі-8 Україна не направляла для участі в місії ООН у цій країні.

"Наразі встановлено, що згаданих осіб наша країна не направляла для участі в місії ООН у Дарфурі. За наявною інформацією, вони працюють у складі екіпажу вертольота, який на контрактній основі здійснював авіаційні транспортні перевезення в інтересах згаданої місії ООН", - повідомила 13 серпня агентству "Інтерфакс-Україна" заступник директора департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Олена Ващенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ розпочала нову хвилю наступу на харківському напрямку, наразі ми зупинили їх артилерією - Зеленський

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

Ухвалено рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин і підрозділів Сухопутних військ

У суботу в Україні місцями короткочасні дощі, температура вдень 14-19° тепла, на півдні та південному сході до 22°

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА