12:29 20.08.2013

МЗС України: Причетність затриманих у Пакистані осіб до вбивства українських альпіністів поки що не підтверджено

2 хв читати
МЗС України: Причетність затриманих у Пакистані осіб до вбивства українських альпіністів поки що не підтверджено

Причетність затриманої в Пакистані групи осіб до загибелі українських альпіністів поки що не підтверджено, повідомляють у Міністерстві закордонних справ України.

"За інформацією українського посольства в Пакистані, регіональна поліція повідомила про затримання групи осіб, підозрюваних у причетності до низки терористичних актів і вбивств", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс у вівторок.

За його словами, причетність цих осіб до загибелі українських альпіністів правоохоронні органи Пакистану поки що не підтвердили. Триває розслідування.

Є.Перебийніс додав, що, крім інформації регіональної поліції, ніяких офіційних повідомлень від центральних органів Пакистану з цього приводу українська сторона наразі не отримувала.

20 серпня "5 канал" повідомив, що поліція Пакистану заарештувала понад 20 осіб, підозрюваних у нападах на місцевих жителів та іноземців. Ця група терористів може бути причетна до нападу й убивства українських та інших іноземних альпіністів 23 червня.

Як повідомлялося, в ніч на 23 червня внаслідок атаки бойовиків на табір альпіністів на півночі пакистанського Кашміру загинули троє харківських альпіністів і двоє словаків, які в складі міжнародної групи планували зійти на гору Нанга Парбат (8125 м, Пакистан). Бойовики вбили також двох китайців, литовця, непальця, двох словаків. Крім того, серед жертв - один турист із подвійним американсько-китайським громадянством.

Трагедія сталася в північній частині Кашміру - регіоні Гілгіт-Балтистан, який вважався однією з найбезпечніших областей Пакистану, але останніми роками там було зафіксовано кілька нападів бойовиків на представників шиїтської меншини.

Відповідальність за вбивство туристів узяло на себе пакистанське воєнізоване угрупування "Джундулла" (Jundullah). Пізніше про свою причетність заявив пов'язаний із "Джундуллою" рух "Техрік-і-Талібан Пакистан".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА