20:08 07.08.2013

Столичний глядач тільки виграє від об'єднання 10 кінотеатрів в одне комунальне підприємство - КМДА

2 хв читати

Від реорганізації київських кінотеатрів виграє глядач, вважає директор департаменту культури Київської міської державної адміністрації Світлана Зоріна.

"На сьогодні з десяти кінотеатрів дев’ять кінотеатрів уже об'єднані в "Київкінофільм" (комунальне підприємство "Київкінофільм" - ІФ). Об'єднання має завершитися, і всі акти передачі буде здано у 20-х числах вересня... Після цього розпочнеться ліквідація комунальних підприємств", - повідомила С.Зоріна на брифінгу в середу в Києві.

"До січня-лютого всі кінотеатри матимуть цифру (цифрове обладнання - ІФ). Ціни на квитки не підвищаться", - наголосила С.Зоріна, додавши, що кінозали опалюватимуться, і люди не сидітимуть під час сеансу у верхньому одязі, як це часто спостерігалося взимку.

За її словами, кінотеатр "Київська Русь" - це єдиний кінотеатр, директор якого не погодився об'єднатися в комунальне підприємство "Київкінофільм". С.Зоріна зазначила, що директор "Київської Русі" відмовляється здавати печатки та документи й "не дає можливості реорганізувати кінотеатр". Водночас його попередили, що 22 вересня - його останній робочий день на цій посаді.

С.Зоріна також зазначила, що немає проблем і з роботою кінотеатру "Флоренція".

"На сьогодні всі речі в кінотеатрі "Флоренція" перереєстровано, кінотеатр "Флоренція" працює в нормальному режимі, жодних проблем немає", - сказала вона.

За словами С.Зоріної, буде вирішено питання щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати за останні місяці співробітникам кінотеатру "Братислава". "За два місяці ми хочемо погасити (заборгованість - ІФ)", - повідомила С.Зоріна, наголосивши, що КМДА братиме в банку кредит для того, щоб вирішити це питання.

За її словами, кінотеатр "Жовтень" не належить до кінотеатрів, які об'єднуються в комунальне підприємство "Київкінофільм", оскільки цей кінотеатр буде відокремлений від інших кінотеатрів.

"Кінотеатр "Жовтень" - не типовий кінотеатр. І хотілося б, щоб він стояв окремо й залишився окремою одиницею", - наголосила С.Зоріна.

За її словами, цей комунальний заклад - "це більше, ніж просто кінотеатр", оскільки там не тільки демонструються кінофільми, а й відбуваються зустрічі з режисерами, з людьми, причетними до виробництва кіно.

"Кінотеатр "Жовтень" - це єдиний кінотеатр у Києві, який входить до мережі кінотеатрів Європи... Кінотеатр "Жовтень" - це більше, ніж просто кінотеатр", - наголосила С.Зоріна.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА