18:18 31.07.2013

Арбузов: Євроінтеграція - це цивілізаційний вибір України

2 хв читати

Усі зусилля керівництва України спрямовані на підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом, заявляє перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов.

"Україна перебуває на ключовому етапі свого шляху, яким повинен стати листопадовий саміт ЄС у Вільнюсі. Асоціація з Європейським Союзом - це наш цивілізаційний вибір. Сподіваємося на те, що Німеччина скаже своє вагоме слово на користь асоціації", - заявив С.Арбузов під час зустрічі з федеральним міністром закордонних справ ФРН Гідо Вестервелле в середу в Берліні, повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра.

Представник Кабміну наголосив, що сьогодні зусилля керівництва України спрямовані на виконання домовленостей саміту Україна-ЄС і рекомендацій Ради ЄС для забезпечення підписання угоди.

За словами С.Арбузова, серед основних пріоритетів української влади - вдосконалення законів про вибори, реформа системи правосуддя та правоохоронних органів, боротьба з корупцією, покращення ділового клімату, виконання порядку денного асоціації.

"Ухвалено низку антикорупційних законів, внесено зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів. Уряд послідовно працює над створенням комфортних умов для ведення бізнесу в Україні", - акцентував С.Арбузов.

За його словами, Україна розглядає ФРН як важливого партнера, враховуючи вагому роль Берліна в ЄС.

У свою чергу Г.Вестервелле завив, що Німеччина стратегічно зацікавлена в європейському розвитку України.

Було висловлено впевненість у результативності саміту Східного партнерства у Вільнюсі, визначальним результатом якого має стати підписання угоди про асоціацію. "У зв'язку з цим керівник зовнішньополітичного відомства ФРН позитивно оцінив зусилля уряду України, спрямовані на виконання критеріїв, необхідних для підписання угоди", - наголошується в повідомленні.

Прес-служба також зазначає, що після зустрічі з Г.Вестервелле С.Арбузов зустрівся з віце-канцлером, федеральним міністром економіки та технологій Німеччини Філіппом Реслером. Сторони обговорили стан економічного співробітництва України та Німеччини, перспективи розвитку торговельно-економічного потенціалу.

Крім того, на вечір середи заплановано зустріч першого віце-прем'єра з представниками найбільших компаній ФРН.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА