14:37 30.07.2013

Україна оголосила конкурс на ТБ-частоти в Сімферополі і АРК, радіочастоти - у Харкові, Львові, Черкасах

2 хв читати

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України оголосила конкурс на мовлення на 55 вільних телеканалах і 37 - на радіочастотах.

Згідно з оголошенням, опублікованим у виданні "Голос України" у вівторок, кінцевий термін подання заяв на видачу ліцензії на мовлення - до 18:00 27 вересня 2013 року. Кінцевий термін підбиття підсумків конкурсу - 26 жовтень 2013 року.

Серед виставлених на конкурс телевізійних частот - мережа із 42 телеканалів в АРК: канал з цілодобовим мовленням у Сімферополі та Сімферопольському районі, 40 каналів - мовлення по 6,5 годин на добу в будні і 8 годин на добу в суботу і неділю, зокрема, в Сімферополі, Севастополі, один канал - мовлення по дві години на добу в будні та вихідні.

Крім того, оголошено конкурс на цілодобове мовлення на вільних каналах у Донецькій (Єнакієве), Черкаській (Жашків) та Чернігівській (Бобровиця) областях.

На конкурс також виставлені 37 радіочастот: зокрема, оголошено конкурс на цілодобове мовлення на 10 радіочастотах в АРК, зокрема, в Сімферополі, Севастополі, Ялті, двох частотах - у Харкові та області, за частотою - у Львові, по частоті - у Вінниці, на двох частотах - у Черкасах на 12-годинне мовлення на добу, в Умані (Черкаська обл.) - на цілодобове мовлення.

Згідно з вимогами до програмної концепції для загальнонаціональної категорії мовлення, необхідно - обов'язкове розміщення соціально важливих програм; рекомендовано - розміщення дитячих передач.

Для регіональної та місцевої категорій мовлення рекомендовано розміщення дитячих програм, здійснення мовлення без ретрансляції програм інших мовників та використання їх логотипів і позивних.

Претендент на участь у конкурсі зобов'язаний надати інформацію про забезпечення високої технічної якості мовлення, оператора комунікацій, тип передавача, стандарти мовлення тощо.

Учасник конкурсу також зобов'язаний надати бізнес-план із зазначеним наявністю фінансово-економічних можливостей забезпечувати розповсюдження програм, джерелами фінансування телерадіоорганізації.

Грошовий внесок під конкурсну гарантію оплачується до закінчення прийому документів. Конкурсна гарантія становить 10% від максимального розміру ліцензійного збору (залежить від потужності передавача).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА