18:01 05.07.2013

СЄПЕК закрив операцію з "ЛУКОЙЛ" щодо купівлі Одеського НПЗ

2 хв читати

Група компаній "СЄПЕК" і ВАТ "ЛУКОЙЛ" (РФ) у п'ятницю закрили операцію з купівлі-продажу ПАТ "Одеський НПЗ", повідомила прес-служба СЄПЕК.

"У результаті цієї операції група "СЄПЕК" придбала понад 99% акцій НПЗ", - зазначено в повідомленні.

У прес-службі компанії уточнили, що підприємство стане частиною вибудовуваного СЄПЕК замкнутого циклу: від постачання нафти та виробництва нафтопродуктів до їх продажу кінцевому споживачу.

За словами виконавчого директора СЄПЕК Євгена Калініна, Одеський НПЗ є в прекрасному технічному стані і має вдале розташування.

"Ми готові до роботи з великими нафтотрейдерами, і вже нині у нас на стадії завершення дуже продуктивні переговори з партнерами", - наведено в повідомленні його слова.

У компанії зазначили, що завод посяде гідне місце в системі СЄПЕК й незабаром розпочне роботу.

Як повідомлялося, на початку березня 2013 року "ЛУКОЙЛ" заявив про продаж групі "СЄПЕК" Одеського НПЗ, що входив до структуру російської НК із 1999 року. На початку квітня Одеський НПЗ розпочав пусконалагоджувальні роботи, проте досі випуск палива на підприємстві не розпочався.

Постачання нафти сорту Urals на Одеський НПЗ на перших порах заплановано морським шляхом через перевалку в Одесі. Крім того, розглядається можливість постачання сировини нафтопроводом Кременчук-Одеса. Нині тривають переговори з російською "Транснафтою" і українською "Укртранснафтою" щодо прокачування нафти на підприємство.

Проектна потужність Одеського НПЗ із переробки сировини становить 2,8 млн тонн на рік. Завод було зупинено в жовтні 2010 року у зв'язку з економічною ситуацією, що склалася на ринку нафтопродуктів в Україні, а також зі зміною схеми постачань нафти.

Раніше основний бенефіціар СЄПЕК Сергій Курченко непрямо повідомив, що вартість Одеського НПЗ становила близько $125 млн.

СЄПЕК спеціалізується на торгівлі скрапленим і природним газами, нафтопродуктами. Група експлуатує близько 150 АЗС в Україні, реалізує скраплений газ через 30 власних і 50 партнерських АГЗС в Україні, 170 власних АГЗС (під брендом Sparschwein) у Німеччині. Основним акціонером група називає підприємця С.Курченка, який наприкінці 2012 року став власником футбольного клубу "Металіст" (Харків).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА