12:00 03.07.2013

У Криму вже відпочили майже 2 млн людей

2 хв читати
У Криму вже відпочили майже 2 млн людей

У Криму станом на 1 липня відпочили 1,77 млн людей, що на 4,1% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це у вівторок повідомила прес-служба Міністерства курортів і туризму Криму з посиланням на начальника управління фінансів та економічного аналізу міністерства Юлію Мартиненко.

За її словами, за шість місяців 2013 року Крим відвідали 1,7 млн відпочивальників.

У свою чергу міністр курортів і туризму автономії Олександр Лієв наголосив, що цього року на півострові відзначається ранній старт курортного сезону.

"Можна зазначити, що цього року у низці регіонів Криму літній сезон розпочався значно раніше. Наприклад, у Коктебелі в середині червня вже відзначали завантаження значно більше, ніж за аналогічний період минулого року. Така сама ситуація в Ялті, Євпаторії та Саках", - сказав він.

За словами міністра, збільшення кількості відпочивальників у Криму спостерігається попри те, що Мінкурортів не ставить перед собою завдання рекламувати літній сезон. "Основне завдання курортного відомства - це розширення рамок курортного сезону та відновлення статусу Криму як здравниці. Ми практично не рекламуємо літо, і збільшення кількості туристів на 4% не було нашою прямою метою", - зазначив О.Лієв.

Він нагадав, що тенденція до зростання кількості відпочивальників намітилася в Криму ще на початку цього року.

"Кримський курортний сезон розпочався 1 січня, і перші три місяці цього року показали зростання кількості туристів майже на 16%. А на травневі свята Крим прийняв майже на третину більше туристів, ніж торік", - додав глава курортного відомства Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА