20:30 11.06.2013

Суд не взяв під домашній арешт екс-мера Черкас Одарича

2 хв читати

Придніпровський райсуд Черкас зобов'язав екс-мера Черкас Сергія Одарича, підозрюваного в завданні збитків міському бюджету на загальну суму майже 600 тис. грн, з’являтися на першу вимогу слідчого.

Як повідомляє прес-служба С.Одарича, обласна прокуратура клопотала про взяття екс-мера під арешт, проте суд вирішив не обмежувати права його пересування. Адвокатам вдалося довести, що відсутні будь-які підстави. Суддя ухвалив рішення про те, що достатньо особистого зобов'язання з’являтися на перший виклик слідчого у справі.

"Я ніколи й не уникав спілкування зі слідчими, я, як і моя команда, зацікавлені у встановленні істини й ухваленні справедливого рішення у цій справі", - наводить прес-служба слова С.Одарича.

Як повідомлялося, 10 червня прес-служба прокуратури Черкаської області повідомила, що слідче управління прокуратури Черкаської області вручило письмову підозру колишньому меру міста Черкаси в завданні збитків міському бюджету на загальну суму майже 600 тис. грн.

Екс-меру пред'явлено підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1, 2, ст. 172, ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 382 Кримінального кодексу України (грубе порушення законодавства про працю, зловживання службовим становищем, невиконання судового рішення).

"Встановлено, що в результаті незаконних дій чиновника та невиконання ним рішень судів міському бюджету завдано збитків на загальну суму майже 600 тис. грн", - зазначено в повідомленні.

"Досудове розслідування триває, найближчим часом кримінальне провадження буде направлено до суду", - наголосили в прокуратурі.

Сам С.Одарич назвав свою відставку незаконною й оскаржив рішення міської ради в суді, а також відмовився віддавати печатку.

23 травня Соснівський районний суд ухвалив рішення відмовити екс-меру в задоволенні позову. А вже наступного дня прокуратура викликала С.Одарича на допит як підозрюваного.

Нині в. о. мера Черкас є депутат міськради від КПУ Віктор Білоусов. 29 квітня на сесії Черкаської міської ради його було обрано новим секретарем міськради замість Віктора Горкуна (фракція Партія регіонів).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Кабмін виділив додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів - Шмигаль

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

Країни G7 знижуватимуть залежність від Росії в галузі атомної енергії - заява

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА