10:12 28.05.2013

Почесні консульства Італії відкриються в низці міст України - посол

2 хв читати
Почесні консульства Італії відкриються в низці міст України - посол

У деяких великих містах України та в Криму незабаром з'являться почесні консульства Італії, повідомив посол Італії в Україні Фабріціо Романо.

"В Одесі ми вирішили відкрити почесне консульство. На черзі - Донецьк, Дніпропетровськ, Харків і Крим. Також відкрили спеціальний візовий центр, який співпрацює з нами, збирає документи. Це величезне полегшення для людей, які подорожують до Італії", - розповів посол в інтерв'ю виданню "Комсомольская правда в Украине", опублікованому у вівторок.

Він також наголосив, що масштабних проблем із видачею віз українцям минулого року не було. "Посольства не перестало видавати візи - були затримки з технічних причин: ми тільки встигли отримати нову програму для опрацювання документів, що подаються на візу, - і її запуск призвів до ануляції деяких уже призначених зустрічей у візовому відділі. На жаль, ця неприємна обставина збіглася з піковим навантаженням на посольство", - роз'яснив Ф.Романо.

За його словами, наразі у візового центру серйозні поліпшення - "з вересня по квітень рівень претензій фактично знизився до нуля". "Раніше на отримання візи потрібно було понад десяти днів, наразі ми розглядаємо заявки максимум тиждень", - запевнив дипломат.

Щодо інтересу українців до Італії як туристичного об'єкта посол зазначив: "Цього року на Апенніни приїхало вже на 35-40% більше ваших громадян. Українці полюбили Італію як місце відпочинку".

Крім того, за його словами, Україна стала популярнішою серед туристів після Євро-2012: "Вона здобула чудову репутацію. Українці доброзичливі, просто народні дипломати. Все минуло прекрасно... Сподіваюся, італійці відкриють вашу країну як місце для масового туризму".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА