12:02 21.05.2013

Жителі столичних Березняків обіцяють за будь-яку ціну не допустити зведення трьох 25-поверхових житлових будинків на березі озера Тельбін

2 хв читати

Жителі мікрорайону Березняки в Києві мають намір усіма способами домагатися скасування спорудження трьох 25-поверхових житлових будинків на березі озера Тельбін.

"Ми зробимо все, але будівництва там не буде. Хоче влада чергової крові - вона її отримає!", - заявила голова ЖБК "Харчовик-2" Лідія Кондратенко на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Адвокат Ілля Костін, який проживає на Березняках, нагадав, що Київська міська рада в липні 2003 року передала ТОВ "Аквапарк" в оренду на 25 років 4,8 га землі на вул. Юрія Шумського в Дніпровському районі для будівництва житлово-готельного комплексу зі спортивно-розважальним центром.

За його словами, передбачалося, що на місці недобудованого басейну на цій ділянці буде споруджено аквапарк, однак згодом з’ясувалося, що там планується побудувати три 25-поверхові житлові будівлі.

Жителі Березняків зверталися до суду з вимогою скасувати рішення Київради, але суд відмовився розглядати позов у зв'язку із закінченням терміну позовної давності.

Голова органу самоорганізації населення "Комітет мікрорайону "Березняки-Тельбін" Валерій Гуманюк повідомив, що жителі Березняків тричі проводили громадські слухання і категорично висловлювалися проти будівництва цього комплексу, про що є відповідні протоколи в Дніпровській райдержадміністрації.

Жителі мікрорайону з 2006 року активно ведуть боротьбу з забудовником, але наприкінці грудня 2012 року на ділянці розпочалися будівельні роботи. Після масової акції місцевих жителів Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) у Києві за поданням прокуратури Дніпровського району анулювала дозвіл на це будівництво.

Також прокуратура Дніпровського району звернулася до Господарського суду Києва з вимогою скасувати рішення Київради про виділення цієї земельної ділянки ТОВ "Аквапарк". Засідання суду призначено на 22 травня.

В.Гуманюк заявив, що жителі Березняків уже не сподіваються на Київраду нинішнього скликання, оскільки вона сім разів розглядала питання про скасування цього землевідведення, зокрема з ініціативи голови Київської міської держадміністрації Олександра Попова, але так і не ухвалила якогось рішення. Тому жителі сподіваються тільки на те, що суд прийме справедливе рішення.

За словами В.Гуменюка, наразі будівельні роботи на ділянці не виконуються, але практично на самому березі озера на місці демонтованого басейну утворилося сміттєзвалище.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА