13:45 07.05.2013

Місто Рені Одеської області може залишитися без води через страйк працівників місцевого водоканалу

2 хв читати

Працівники комунального підприємства "Водоканал" Ренійського міськради (Одеська обл.) погрожують оголосити страйк і залишити місто без води через затримку зарплати.

Як пише газета "Одеські вісті", 78 працівників КП не отримують зарплату вже четвертий місяць. Свої вимоги вони озвучили на стихійних зборах колективу, але представники міськради не зустрілися з працівниками підприємства.

За словами працівників КП, їм не видали зарплату за грудень, січень, лютий. За березень дали по 500-600 гривень.

Присутній на зборах керівник КП Дмитро Бонаховський повідомив, що складено графік погашення боргів із зарплати протягом дев'яти місяців. Але це не влаштувало присутніх. Тому працівники "Водоканалу" вирішили звернутися з колективним листом до міськради з вимогою негайно ліквідувати заборгованість із зарплати. Якщо питання не буде вирішене позитивно, вони мають намір організувати страйк, залишивши місто на 2-3 дні без води.

Крім того, працівники водоканалу виступили з ініціативою підвищити тарифи на водопостачання для населення, тому що чинні тарифи, затверджені в 2009 році, не покривають поточні витрати і загальний фінансовий дефіцит підприємства збільшується на 15% -20% на місяць.

Газета зазначає, що деякий час комунальне підприємства "Водоканал" і "Міськканалізація" перебували в оренді ТОВ "Дунай ТТК", працівники спочатку половину зарплати отримували в конвертах, а згодом взагалі перестали отримувати гроші.

Наприкінці 2011 року Ренійська міськрада через суд повернула міське майно та відновила роботу комунального підприємства "Водоканал". З того часу, за словами керівника КП Дмитра Бонаховського, підприємство концентрується на заміну обладнання, щоб знизити витрати. Наразі втрати води в системі знизилися з 56% до 29%. Крім того, для економії коштів, керівництво КП має намір провести скорочення штату, перевести решту працівників на 80-відсоткову ставку.

У Рені проживає близько 20 тис. мешканців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА