13:05 28.03.2013

У ДПтС вважають, що Луценку слід погодитися на діагностику

3 хв читати
У ДПтС вважають, що Луценку слід погодитися на діагностику

Засудженому екс-міністру внутрішніх справ України Юрію Луценку пропонують все необхідне для діагностування, і йому слід було б погодитися на медичні процедури, якщо він піклується про своє здоров'я, заявляють у Державній пенітенціарній службі.

"У рекомендаціях клініки "Оберіг" не було конкретно зазначено, де необхідно проводити подальше лікування, а навпаки, воно було прописано у виписаний картці - за місцем отримання амбулаторного лікування з відповідною діагностикою", - розповів у четвер журналістам у Києві перший заступник керівника пенітенціарної служби Сергій Сидоренко, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про те, де і як продовжуватиметься лікування Ю.Луценка, який відбуває покарання в Менській колонії.

За його словами, для того, щоб зрозуміти, які медичні маніпуляції з Ю.Луценком необхідно проводити в подальшому, необхідна діагностика.

Перший заступник голови ДПтС нагадав, що вже була створена не одна комісія для проведення такої діагностики.

"Але, на жаль, є вимоги самого засудженого - відмовитися від наших послуг і наполягати лише на одному - відвезти його в клініку "Оберіг", - зазначив С.Сидоренко.

Він нагадав, що в пенітенціарній системі та системі охорони здоров'я чітко визначено перелік медичних закладів, де можуть проводитися такі медичні процедури.

"Те, що ми пішли назустріч і дали можливість провести першу діагностику в цій клініці - це виняток у цьому випадку. Всі можливі пропозиції сьогодні надаються, і я вважаю, що, напевно, не це головне для засудженого, тому що коли людина піклується про стан свого здоров'я, і їй пропонують діагностику, то я вважаю, що це треба робити", - висловив думку С.Сидоренко.

"Якщо стан здоров'я дійсно дуже важкий, то людина таки зрозуміє на якомусь етапі, що треба займатися своїм здоров'ям, а не політикою", - наголосив він.

Відповідаючи на уточнювальне запитання агентства "Інтерфакс-Україна", чи означає це, що ДПтС очікує, що Ю.Луценко піде на поступки, перший заступник керівника відомства сказав: "Безумовно".

Як повідомлялося, 27 березня ДПтС повідомила, що Ю.Луценко відмовився від обстеження його лікарем з київської клініки "Оберіг" на базі Чернігівської обласної лікарні. Однак члени медичної комісії, створеної для динамічного спостереження за станом здоров'я Ю.Луценка, у складі професорів київських та чернігівської лікарень, знову прибудуть до пацієнта.

У свою чергу, дружина екс-міністра, народний депутат Ірина Луценко стверджує, що її чоловік наразі не потребує чергового обстеження, і наполягає на продовженні лікування в клініці "Оберіг".

Наприкінці січня 2013 року Ю.Луценку зробили операцію з видалення поліпа в кишківнику в Київській універсальній медичній клініці "Оберіг". Після операції екс-міністра повернули до Менської виправної колонії, де він перебуває під постійним наглядом медперсоналу.

Як стверджує адвокат екс-глави МВС Олексій Баганець, в його підзахисного встановлено ще кілька захворювань: цироз печінки, гепатит, портальна гіпертензія та інші, які потрапляють під перелік діагнозів, за наявності яких людина не може відбувати покарання в умовах позбавлення волі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА