15:29 15.02.2013

Захист Тимошенко після показань свідка Зайцева подасть заяву до Генпрокуратури про вчинення злочину колишнім радником Лазаренка

2 хв читати

Захист екс-прем'єра України Юлії Тимошенко подасть заяву до Генеральної прокуратури про вчинення злочину колишнім радником екс-прем'єра Павла Лазаренка Петром Кириченком, оскільки це випливає зі слів свідка у справі Щербаня Сергія Зайцева.

"На мій погляд, і це буде оформлено завтра в заяві про злочин, це означає, що якщо вірити показанням цього свідка, то людиною, яка замовила та сплатила вбивство, є Петро Кириченко. Таку заяву про злочин буде подано в понеділок до Генеральної прокуратури України за підписом захисту Юлії Тимошенко", - заявив захисник Ю.Тимошенко Сергій Власенко журналістам у Києві в п'ятницю після закінчення допиту в суді другого свідка в кримінальному провадженні щодо вбивства народного депутата Євгена Щербаня.

Захисник також звернув увагу на те, що навіть зі слів цього свідка випливає, що плату за вбивство Олександру Мільченку на прізвисько Матрос здійснював П.Кириченко, і що він обманював Ю.Тимошенко та П.Лазаренка в цих питаннях.

"Що стосується допиту свідка, то хочу сказати: все, що говорив цей свідок, і він це визнав у судовому засіданні, і все, що йому нібито відомо щодо вбивства Щербаня та плати за це вбивство, - все це йому відомо зі слів алкоголіка, наркомана зі стажем, особи, яку неодноразово притягали до кримінальної відповідальності та яка ухилялася від цієї відповідальності, Петра Кириченка, у якого, при цьому, були дуже неприязні стосунки з Юлією Тимошенко", - сказав він.

За словами С.Власенка, свідок плутався у свідченнях, нічого конкретно не зміг сказати.

У свою чергу представник держобвинувачення Олег Пушкар, коментуючи журналістам показання свідка С.Зайцева, сказав: "Говорити про те, наскільки важливими чи неважливими є показання свідка, я думаю, нині просто рано. Насправді, свідок надав свідчення, які він знав зі слів Кириченка".

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", під час допиту свідок повідомив фразу, яку він почув від П.Кириченка стосовно Ю.Тимошенко: "Ми ці лошицю розвели на "троячку". Під час перехресного допиту захист намагався з'ясувати у свідка, чи могла ця фраза означати, що П.Кириченко обдурив Ю.Тимошенко.

Свідок також не заперечував, що у П.Кириченка були в молодості проблеми з наркотиками, але водночас, коли вони вели бізнес, П.Кириченко наркотики вже не вживав.

За словами свідка, йому не були відомі мотиви вбивства Є.Щербаня, а П.Кириченко, розповідаючи про обставини вбивства Є.Щербаня, був у стані алкогольного сп'яніння.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА