13:30 23.11.2012

На Дніпропетровщині створюється система "соціального таксі" для людей, яким важко пересуватися самостійно

2 хв читати

Систему "соціального таксі" для людей, яким важко пересуватися самостійно, буде створено в Дніпропетровській області протягом 2013-2014 рр. - у цей період придбають 14 спецавтомобілів для перевезення маломобільних громадян, зокрема інвалідів, які користуються візками.

Таку пропозицію підготувало за ініціативи голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула Головне управління праці та соцзахисту облдержадміністрації.

Як повідомляє прес-служба Дніпропетровської облдержадміністрації, на 16-й сесії обласної ради депутати підтримали цю пропозицію і внесли зміни до програми забезпечення державних соціальних гарантій і регіональних форм адресної підтримки ветеранів війни, інвалідів та окремих категорій громадян у Дніпропетровській області на 2010-2014 рр.

"Пільгові транспортні послуги для людей в інвалідних візках – це не розкіш, це можливість вийти за обмеження чотирьох стін свого житла. Обласна влада розуміє це, тому ми впроваджуємо спеціальні соціальні програми, що дають змогу людям з обмеженими можливостями почуватися повноцінними громадянами", - сказав О.Вілкул.

До цього транспортні послуги маломобільним громадянам на спеціально обладнаному транспорті (з підйомниками для інвалідних візків) надавалися лише в Дніпропетровську та Кривому Розі.

За інформацією прес-служби, в обласному центрі на базі Дніпропетровського міського центру соціальної допомоги створено службу перевезення немобільних мешканців міста, яка має у користуванні три транспортні засоби, обладнані підйомними пристроями для перевезення інвалідів на візках: ГАЗ 322132 (вісім місць для перевезення немобільних громадян) і два автобуси (по десять місць для перевезення немобільних громадян).

Для системного отримання безкоштовних послуг з транспортного обслуговування інваліди мають зареєструватися в цій службі, в установленому порядку подавши відповідні документи. Далі заявки на кожну поїздку подаються в телефонному режимі - три послуги на місяць або залежно від необхідності системного відвідування лікувально-профілактичного закладу. Протягом 2012 року послугами служби скористалася понад 1 тис. маломобільних громадян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА