13:20 09.11.2012

Нова програма "Сирітству - ні!" фонду Ахметова надасть можливість скоротити кількість інтернатів у Дніпропетровській області уп’ятеро

1 хв читати

Кількість інтернатів у Дніпропетровській області до 2020 року скоротиться на 80%, передбачає стратегія реформування інтернатної системи в області, презентована британською громадською організацією Lumos у рамках програми "Сирітству - ні!" фонду Ріната Ахметова "Розвиток України".

"У Дніпропетровській області за останні роки створено 15 дитячих будинків сімейного типу, закрито дві інтернатні установи. При цьому закрилися вони так, що всі діти, які перебували там, зараз виховуються в сім'ях", - сказав директор фонду Ріната Ахметова "Розвиток України" Анатолій Заболотний на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

За його словами, проект передбачає щорічне зменшення на 20% кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в інтернатах за рахунок усиновлення, влаштування дітей у сім’ї та возз'єднання з рідними родинами.

Як зазначила виконавчий директор Lumos Джорджет Мулхейр, "на підставі попереднього аналізу реформа зробить можливим забезпечення більш якісної послуги для втричі більшої кількості дітей з тим самим бюджетом". За її словами, за допомогою реформу вдасться запобігти надходженню до інтернатів до 50 дітей на рік.

Дж.Мулхейр також зазначила, що, завдяки реформі, на забезпечення потреб дітей буде витрачено 28 млн грн на рік, тоді як зараз річні витрати на утримання дітей в інтернатах становлять понад 32 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кожен звільнений 31 травня з російського полону повідомив про катування з боку РФ - місія ООН

У Мінкультури замислюються над питанням, чи потрібно скорочувати мережу закладів культури з огляду на скорочення населення України

Постпреди ЄС погодили санкції щодо Білорусі

Від початку доби ворог проявляє найбільшу активність на покровському та лиманському напрямках - Генштаб ЗСУ

РФ тримає в Азовському морі два ракетоносії з 16 "Калібрами"

Більшість українців негативно ставиться до ідеї проведення виборів до завершення війни - опитування

Зеленський привітав Рютте з призначенням на посаду генсека НАТО

Рютте: З нетерпінням очікую жовтня, щоб приступити до виконання обов'язків генсека НАТО

Заарештовано двох одеситів, які на замовлення спецслужб РФ підпалили авто ЗСУ

Українські діти знають, що життя та свободу треба виборювати - перша леді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА