13:30 22.10.2012

Герман закликає Генпрокуратуру ретельно розслідувати вбивство професора Фрайфельда у Львові

2 хв читати
Герман закликає Генпрокуратуру ретельно розслідувати вбивство професора Фрайфельда у Львові

Верховний правозахисний комісар міжнародного правозахисного руху "Світ без нацизму" (International Human Rights Movement "The World Without Nazism") Ганна Герман просить правоохоронні органи особливо ретельно розслідувати справу про вбивство у Львові професора Леона Фрайфельда.

"Факт звірячого вбивства у Львові відомого професора Леона Фрайфельда, в якому підозрюють колишнього студента Львівського медичного університету з Марокко, викликає надзвичайне занепокоєння і тривогу. Тим більше, що в коментарях на інтернет-сайтах, розміщених під інформацією про це, можна зустріти відверто расистські заяви", - йдеться в заяві Г.Герман, поширеному рухом" Світ без нацизму "в понеділок.

"Я переконливо прошу всі правоохоронні органи, Генеральну прокуратуру з особливою ретельністю розслідувати цю справу", - закликає вона.

Г.Герман також висловила сподівання, що громадськість отримає "чесну та об'єктивну відповідь" на питання, що стало причиною "розправи над професором Леоном Фрайфельдом".

"Сподіваюся, що буде зроблено все, щоб винні понесли справедливе покарання", - підкреслила правозахисний комісар.

Як повідомлялося, у Львові 19 жовтня п'яний студент арабського походження, відрахований з медичного факультету, сильно побив завідувача відділенням місцевої клінічної лікарні № 8 доктора Л.Фрайфельда. Медик від численних ударів помер до приїзду "швидкої", пише газета "Комсомольская правда в Украине".

Вбивцю хірурга затримали і доправили до Личаківського райвідділу міліції Львова. Зловмисником виявився 26-річний студент арабського походження, якого нещодавно відрахували з медичного факультету. Під час затримання він був у стані сильного алкогольного сп'яніння, і з'ясувати мотиви нападу міліціонерам одразу не вдалося.

Відділ зв'язків із громадськістю ГУ МВС України у Львівській області в п'ятницю опублікував повідомлення про те, що правоохоронці намагаються встановити особу чоловіка, який загинув у бійці на вул. Пекарській.

Проти зловмисника порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА