15:02 12.10.2012

Екс-майор Мельниченко позивається до "Батьківщини" і Турчинова за поширення неправдивої інформації

3 хв читати
Екс-майор Мельниченко позивається до "Батьківщини" і Турчинова за поширення неправдивої інформації

Екс-майор Державної охорони України Микола Мельниченко подав судові позови про захист честі та гідності проти партії "Батьківщина" та одного з її лідерів Олександра Турчинова, а також проти осіб, які робили коментарі про нього у низці українських інтернет-ЗМІ.

"Ми вимагаємо спростувати поширену свідомо неправдиву, недостовірну, по суті, фальшиву інформацію на прес-конференції 17 вересня за участю Олександра Турчинова про Миколу Мельниченка", - сказав адвокат екс-майора Микола Неділько на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

За його словами, М.Мельниченко просить Печерський районний суд міста Києва зобов'язати О.Турчинова спростувати поширену ним інформацію.

"На прес-конференції Олександр Турчинов сказав, що комерціалізація екс-майора Мельниченка призвела до того, що він почав співпрацювати з Генеральною прокуратурою України", - сказав адвокат, звернувшись до О.Турчинова: "Олександре Валентиновичу, не треба судити інших по собі та по політичній партії "Батьківщина".

Крім того, М.Мельниченко подав чотири позови до Печерського райсуду столиці стосовно різних інтернет-ЗМІ, в яких конкретні особи коментували оприлюднену М.Мельниченком у США інформацію про те, що на його плівках є докази причетності екс-прем'єрів України Юлії Тимошенко та Павла Лазаренка до вбивства народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році, а також давали інші коментарі щодо екс-майора.

За словами адвоката, ще три позови подано від імені його клієнта до Шевченківського районного суду Києва до ще одного українського інтернет-ЗМІ, яке поширювало коментарі трьох українських політологів.

При цьому М.Неділько наголосив, що М.Мельниченко не має претензій до самих засобів масової інформації, але вони повинні будуть виступити відповідачами через процесуальну необхідність.

"В інтернет-ЗМІ, як правило, не пишуть авторів публікацій, і є посилання осіб, які дають коментарі. Мені, щоб знайти належного відповідача, треба отримати інформацію про його офіційне місце проживання і надати до суду, щоб йому направили позов, цього вимагає законодавство", - пояснив адвокат.

Він зазначив, що оскільки у нього немає інформації про зазначених осіб, то він подає позови до ЗМІ, які поширювали їх коментарі.

"Якщо у ЗМІ є контакти цих людей, то вони обов'язково з ними зв'яжуться. Відповідачами є ЗМІ, які посилаються на першоджерела, а точніше власники ЗМІ. І якщо вони прийдуть і нададуть нам інформацію про цих осіб, то всі позовні претензії ми прибираємо, і я їх пред'являю до особи, яка давала коментар", - наголосив М.Неділько.

Адвокат заявив, що це є виключно процесуальною процедурою.

14 вересня М.Мельниченко провів у США брифінг, а потім у мережі Facebook повідомив, що в записаних ним розмовах замовником вбивства Є.Щербаня називається П.Лазаренко, а плату за вбивство здійснили Петро Кириченко (бізнес-партнер Павла Лазаренка - ІФ) та Ю.Тимошенко. У відповідь О.Турчинов повідомив, що М.Мельниченко просив фінансової підтримки у сім'ї Ю.Тимошенко та включення до партсписків "Батьківщини" за свідчення у справі про вбивство Є.Щербаня та матеріали про замовний характер вбивства, які він мав.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА