20:01 24.09.2012

У ЦВК обіцяють не допустити "виборчого туризму"

1 хв читати

Центральна виборча комісія України визначиться з виборцями, які вже встигли поміняти тимчасове місце голосування, після проведення аналізу кількості таких виборців, повідомив член ЦВК Михайло Охендовський.

"Лише після того, як буде виконано цю роботу, ЦВК, як розпорядник державного реєстру виборців, визначатиметься стосовно того, яка подальша доля очікує громадян, що змінили місце голосування з постійного на тимчасове", - заявив М.Охендовський журналістам у понеділок.

Він пояснив, що тимчасово, відповідно до роз'яснення ЦВК, право змінити тимчасове місце голосування за межами свого округу зможуть лише члени окружних і дільничних виборчих комісій. Інші виборці зможуть змінити місце голосування лише в межах округу.

"Головне в тому, що після прийняття відповідних роз'яснень ЦВК ми припинимо розмови про можливі фальсифікації або незаконний вплив на результати виборів народних депутатів в окремих одномандатних округах", - наголосив М.Охендовський.

Він пояснив, що зміна виборчої адреси можлива лише в тому разі, якщо виборець змінив місце проживання й офіційно зареєстрований у тому місці, де він проживає.

При цьому він нагадав, що в таких випадках органи ведення держреєстру автоматично змінюють виборчу адресу, без участі самого виборця.

"Розмовам про виборчий туризм, які поширювалися в ЗМІ, з моменту прийняття відповідного роз'яснення ЦВК покладено край", - наголосив член ЦВК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА