10:21 10.09.2012

Українські залізничники готують масштабну акцію протесту на понеділок, не виключено перекриття руху

2 хв читати
Українські залізничники готують масштабну акцію протесту на понеділок, не виключено перекриття руху

У понеділок, 10 вересня, працівники залізниці та представники громадських організацій розпочнуть пікетування будівлі Міністерства інфраструктури в Києві на просп. Перемоги, 14, у знак протесту проти злочинної реструктуризації "Укрзалізниці", повідомляє голова Вільної профспілки Харківської вагонної дільниці №1 Олександр Абросімов у прес-анонсі цієї акції.

"Основними вимогами залізничників і громадських організацій є припинення прихованої приватизації "Укрзалізниці", повернення доступних нічних потягів, забезпечення належних умов праці для працівників. Також пікетувальники звернуть увагу громадськості на небувалий рівень корупції, розкрадання бюджетних коштів і некомпетентність керівництва залізниці", - йдеться в повідомленні.

Згідно з прес-анонсом, учасники акції домагатимуться зустрічі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим та віце-прем'єром - міністром інфраструктури Борисом Колесніковим для ухвалення рішення про заборону реструктуризації "Укрзалізниці" і створення робочої комісії для вирішення проблем.

Як повідомляють організатори акції, пікетування міністерства розпочнеться о 10:00. "О 10:30 відбудеться урочисте вручення "подарунка" - іграшкового потяга для міністра інфраструктури Колеснікова Б.В.", - наголошується в анонсі заходу.

Очікується, що в акції візьмуть участь працівники всіх шести українських залізниць: з Києва (Південно-Західної), Харкова та Кременчука (Південної), Одеси (Одеської), Львова (Львівської), Донецька (Донецької) і Сімферополя (Придніпровської). Загалом очікується до 1,5 тис. учасників.

Серед організаторів акції - Всеукраїнський Страйковий Комітет, Союз об'єднань громадян "Трудовий рух "Солідарність", Всеукраїнський союз робітників, Вільна профспілка Південної залізниці, Вільна профспілка Київської вагонної дільниці №1, Конфедерація профспілок Луганської області, Харківська обласна організація "Нова сила", представники трудових колективів шести залізниць та інші організації.

Водночас, за даними організаторів, на залізничників Харкова вже тиснуть, їм погрожує керівництво Південної залізниці: чиновники нібито цікавляться номером автобуса та поіменним списком працівників, які планують брати участь в акції.

"У разі створення перешкод на шляху до Києва учасники пікетування будуть змушені перекрити найближчим автомобільний або залізничний рух, а протестувальники з інших міст не підуть на жодні переговори, доки колеги з Харкова не приєднаються до акції", - заявив Олександр Абросімов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА