18:59 29.11.2023

ГУР проводить розслідування за фактом отруєння дружини Буданова - ЗМІ

2 хв читати
ГУР проводить розслідування за фактом отруєння дружини Буданова - ЗМІ

Головне управління розвідки Міноборони України проводить розслідування за фактом отруєння співробітників розвідки і Маріанни Буданової - дружини голови ГУР МО Кирила Буданова, повідомив представник ГУР МОУ Андрій Юсов у коментарі виданню "Українська правда".

"За фактом отруєння співробітників воєнної розвідки та дружини керівника української спецслужби Кирила Буданова Маріанни Буданової розпочато й триває внутрішнє розслідування. Відповідно до статті 47, частин 3 та 4 статті 24 Закону України "Про розвідку", статті 5 Закону України "Про контррозвідувальну діяльність", статей 5 та 6 Закону України "Про оперативно-розшукову діяльність", вказані інциденти розслідує підрозділ власної безпеки ГУР МО України", - наводить "УП" слова представника ГУР МО.

Юсов також пояснив, що розслідування проводить підрозділ власної безпеки розвідки, оскільки йдеться про ймовірну спецоперацію, яка спрямована проти працівників ГУР МО, а також членів їхніх родин.

"Після вивчення всіх обставин події буде ухвалюватися рішення про залучення інших правоохоронних органів, передачу матеріалів до відповідних органів досудового або судового розслідування", - йдеться в повідомленні.

Водночас розслідувач групи Bellingcat Христо Грозєв у коментарі "Радіо Свобода" підтвердив інформацію, що команда розслідувачів Bellingcat спільно з командою інтернет-видання The Insider проведе власне розслідування за фактом отруєння Буданової.

"Я і команда TheIns реально проводимо своє розслідування, але поки що немає формального спілкування з ГУР", - наводить слова Грозєва "Радіо Свобода".

28 листопада українські ЗМІ з посиланням на джерела в розвідці повідомили, що дружину начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова Маріанну отруїли важкими металами, вона перебуває в лікарні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про безперебійне постачання зброї Ізраїлю

Російські війська за добу 438 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини

На Харківщині внаслідок атак агресора загинули дві людини, дев’ятеро поранено

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє загиблих і шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА