10:28 25.08.2023

У РДК закликали "вагнерівців" переходити на бік України після ліквідації керівництва ПВК

2 хв читати
У РДК закликали "вагнерівців" переходити на бік України після ліквідації керівництва ПВК

У "Російському добровольчому корпусі" (РДК) заявляють про ліквідацію російською владою ватажків приватної військової компанії "Вагнер" і з огляду на це виступили із закликом до бойовиків ПВК, які не скоювали в Україні воєнних злочинів, вступати до їхніх лав для подальшого силового повалення влади в РФ.

"Звертаємося до бійців ПВК "Вагнер", для яких слова вірність і честь іще мають сенс і значення. Судячи з усього, вчора було цинічно страчено ваших командирів і батька-засновника. Те, що їх убили за розпорядженням представників вищого ешелону влади РФ, очевидно кожному. Тому нині у вас є непростий, але досить логічний вибір: або стати в стійло МО РФ на службу вбивць ваших командирів, або зберегти свою честь і помститися їх катам, перейшовши на бік України", - йдеться в заяві, оприлюдненій у телеграм-каналі РДК увечері в четвер.

"Якщо ви не скоювали воєнних злочинів на території України, то ми пропонуємо вам вступити до наших лав і спочатку завершити цю кровопролитну м'ясорубку т. зв. СВО, а потім знову вирушити маршем на Москву, але цього разу не зупинятися за 200 км від МКАД, а дійти до кінця! У разі вашого добровільного переходу на бік України, ЗСУ і МО України гарантують вам безпеку і гідні умови", - додали в РДК.

Раніше Росавіація повідомила, що серед пасажирів бізнес-джета, який розбився 23 серпня у Тверській області, були люди з іменами Євген Пригожин і Дмитро Уткін. Уткіна називають засновником ПВК "Вагнер", Пригожин був її фактичним керівником.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог посилив наступальні дії на авдіївському, куп'янському, бахмутському напрямках, широкомасштабного наступу на півночі Харківщини немає - ОСУВ "Хортиця"

У неділю в Україні невеликий дощ прогнозується лише в північних областях

СБУ оголосила набір до ЦСО "А"

Російська армія демонструє нездатність застосовувати боєприпаси по намічених цілях - британська розвідка

На Харківщині тривають бої за н.п. на прикордонні, які перебували в "сірій зоні", українські захисники отримують підкріплення і стабілізують смугу

Понад 1,6 тис. абонентів залишилися без газу в Харківській області через обстріли РФ - Міненерго

ГУР МО України ідентифікувало російських військовослужбовців, які обстрілюють Україну "Кинджалами"

Росіяни здійснили 52 обстріли населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей

Фінал "Євробачення-2024" відбудеться в суботу, Alyona Alyona & Jerry Heil виступлять під №2

Росіяни за добу 11 разів обстріляли Донецьку область - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА