20:49 10.04.2024

"Укрзалізниця" зможе придбати 40 дизельних локомотивів за кошти кредиту експортно-імпортного банку США

2 хв читати
"Укрзалізниця" зможе придбати 40 дизельних локомотивів за кошти кредиту експортно-імпортного банку США

АТ "Укрзалізниця" (УЗ) зможе закупити 40 дизельних локомотивів за кошти експортно-імпортного банку США (EXIM), який попередньо схвалив виділення кредиту $156,6 млн.

Як повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури (Мінвідновлення), повне структурування проєкту та підписання угоди відбудеться до кінця 2024 року.

"Укрзалізниця" отримає нові локомотиви за фінансової підтримки США. Експортно-імпортний банк США (EXIM) ухвалив угоду на надання Укрзалізниці позики в розмірі 156,6 мільйонів доларів для придбання близько 40 дизельних локомотивів", - йдеться в повідомленні Мінвідновлення у фейсбуці в середу.

Зазначається, що про позитивне рішення банку повідомила президентка та голова ради директорів EXIM Рета Джо Льюіс під час зустрічі в Києві з віце-прем’єр-міністром з відновлення України Олександром Кубраковим за участі спецпредставниці США з економічного відновлення України Пенні Пріцкер, посла США в Україні Бріджит Брінк та голови правління АТ "Укрзалізниця" Євгена Лященка. Угоду ухвалено за погодженням уряду США.

"Кожен цент допомоги для "Укрзалізниці" — це не тільки інвестиція в нашу логістичну спроможність та розвиток інфраструктури. Це внесок у обороноздатність та стійкість нашої держави. Оголошення про таку співпрацю на високому рівні – важливий сигнал для міжнародного бізнесу щодо роботи в Україні", - цитується Кубраков у повідомленні.

Спецпредставниця США з економічного відновлення України Пенні Пріцкер, слова якої також наводить Мінвідновлення, зазначила, що угода є прикладом того, що зусилля уряду США та приватного сектору спрямовані на посилення стійкості та спроможності стратегічно важливого підприємства для України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

Вартість завершення першого етапу валютної лібералізації оцінюють у $5,5 млрд

Прийом заявок до ДАР на отримання дотацій на оброблювану землю від фермерів деокупованих територій стартує 1 травня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА