18:40 18.03.2024

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

2 хв читати
Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

Генеральний прокурор Андрій Костін обговорив з представниками правоохоронних структур США, які прибули до Києва, стратегію розслідувань кіберзлочинів РФ, скоєних проти України й країн-партнерів, повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

"Генеральний прокурор Андрій Костін у Києві зустрівся з колегами з Міністерства юстиції США Натаном Бруксом і Тімом Ранком, а також із радником з правових питань Посольства США в Україні Джаредом Кімболом та аташе ФБР із правових питань Крісом Гейгером. Обговорили стратегії розслідування російських кіберзлочинів, скоєних проти України та країн-партнерів", - ідеться в повідомленні Офісу генпрокурора в телеграм-каналі в понеділок.

Як зазначено в повідомленні з посиланням на дані генпрокурора, "масштаби кібероперацій росії проти України неухильно зростають. Зафіксовано понад 800 спроб кібератак на державні установи та сервіси. Серед них - об'єкти енергетичної інфраструктури, які постійно перебувають під прицілом ворога". За словами Костіна, РФ також проводить інформаційні операції для дестабілізації українського суспільства та атакує телекомунікаційні системи, щоб позбавити громадян доступу до мобільного зв'язку та інтернету.

Костін наголосив, що ефективне та всебічне розслідування цих злочинів передбачає впровадження передових методів і практик, щоб притягнути винних до відповідальності. Він додав, що досвід і підтримка американських колег у цих питаннях були б дуже цінними. "Ми рішуче налаштовані й надалі посилювати роботу в цих сферах і впроваджувати інноваційні методи розслідування, щоб зробити кіберпростір безпечнішим та ефективно протидіяти будь-яким новим загрозам", - наголосив генпрокурор.

Крім цього, обговорили посилення співпраці у сфері захисту інтелектуальної власності та боротьби з організованою злочинністю в кіберпросторі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА