13:10 21.02.2024

В Україні без світла в середу 358 населених пунктів - "Укренерго"

2 хв читати
В Україні без світла в середу 358 населених пунктів - "Укренерго"

Через бойові дії та з інших причин на ранок середи без світла в Україні залишаються 358 населених пунктів, повідомила НЕК "Укренерго".

Згідно з її оновленням у телеграмі, зафіксовано нові пошкодження в мережах обленерго Донецької, Запорізької, Сумської, Харківської, Херсонської областей. Учора НЕК повідомила про 374 знеструмлені населені пункти.

За інформацією Міністерства енергетики в телеграмі про ситуацію з електро- і газопостачанням, залишаються без напруги, зокрема, 42,2 тис. споживачів у 77 населених пунктах Донецької області, 3,6 тис. абонентів у 61 населеному пункті Сумської області, 25,8 тис. абонентів у 45 населених пунктах Херсонської області, 15,5 тис. точок обліку в Харківській області, 1 119 споживачів у 18 населених пунктах Чернігівської області.

У Херсоні через бойові дії відключено 3 406 точок обліку. Також уточнюють наслідки нічних обстрілів міста ворогом.

Водночас Міненерго зазначає, що ремонтні бригади відновили пошкоджене ворожими обстрілами електрообладнання і повернули світло 1 589 сім'ям у трьох прифронтових населених пунктах Запорізької області, які були знеструмлені понад рік.

Енергетики також усунули пошкодження в електромережах, спричинені напередодні бойовими діями, та відновили енергопостачання 4 192 домоволодінь у 13 прифронтових населених пунктах цієї області. У Донецькій області за минулу добу ремонтні бригади під'єднали до електромереж 2,5 тис. абонентів у чотирьох населених пунктах, у Харківській - 2,7 тис. споживачів, яких раніше вимикали через бойові дії.

Водночас у Миколаївській області причиною відключення обладнання однієї з підстанцій і короткочасного знеструмлення 9 867 побутових і 1 057 юридичних споживачів став кіт, що потрапив на вимикач приєднання.

Крім того, зазначається, що газовики відновили газопостачання понад 400 сімей у чотирьох селах Куп'янського району Харківської області, відключених через удари росіян. Ремонтно-відновлювальні роботи на газових мережах тривають.

Як повідомлялося, на ранок середи ЗАЕС через обстріли росіян залишилася тільки на одній лінії електроживлення, відновлення пошкодженої лінії залежить від безпекової ситуації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА