13:32 02.11.2023

"Центренерго" заявляє про повне забезпечення своїх ТЕС паливом для проходження зими

2 хв читати
"Центренерго" заявляє про повне забезпечення своїх ТЕС паливом для проходження зими

ПАТ "Центренерго" вдалося стягнути на свої ТЕС достатній ресурс палива для проходження осінньо-зимового періоду (ОЗП) 2023-24 рр. завдяки поставкам вугілля з усіх українських державних шахт, а також його імпорту з Польщі.

"На склади підприємств уперше за кілька років активно вантажиться вітчизняне вугілля з усіх державних шахт і прибувають вагони з вугіллям із Польщі... наразі можемо впевнено говорити: стягнуто достатній ресурс для проходження ОЗП", - повідомила компанія в четвер.

Як зазначили в ПАТ, такої масштабної співпраці та підтримки вітчизняних шахтарів компанія не відчувала з 2019 року. При цьому імпортне паливо на територію України востаннє надходило ще в березні 2022 року. З того часу партнерства з іноземними постачальниками не було.

"Ми поставили в пріоритет роботу саме з державними шахтами. Це - наша економіка, це - розвиток українських шахт і зарплати українським шахтарям. В умовах війни та енергетичного терору ворога, дуже принципово підтримувати конкретно своїх і конкретно власний бюджет", - зазначив генеральний директор ПАТ "Центренерго" Андрій Чуркін, якого процитували на сайті компанії.

Водночас він пояснив, що для проходження опалювального сезону свого вугілля наразі недостатньо, тож з моменту його приходу до керівництва "Центренерго" компанія одразу почала пошук постачальників імпортного палива для забезпечення додаткових обсягів і стійких запасів палива на складах ТЕС.

"Вугілля з Польщі надходитиме на постійній основі, законтрактованих обсягів вистачить і для об'єктів "Центренерго", і для підстраховки, у разі необхідності, внутрішнього ринку", - сказав Чуркін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА