15:07 24.10.2023

DFC виділить понад $380 млн на підтримку українського птахівництва, малого бізнесу, охорони здоров'я та міжнародної торгівлі

2 хв читати
DFC виділить понад $380 млн на підтримку українського птахівництва, малого бізнесу, охорони здоров'я та міжнародної торгівлі

Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) схвалила п'ять нових проєктів в Україні загальною вартістю понад $380 млн, спрямованих на підтримку продовольчої безпеки, малого бізнесу, системи охорони здоров'я та міжнародної торгівлі, повідомила пресслужба Міністерства економіки України.

"Зокрема, DFC виділила $250 млн для підтримки зусиль українських птахівників і виробників зерна щодо пом’якшення наслідків війни Росії проти України", - йдеться в повідомленні.

Згідно з ним, корпорація також уклала дві окремі угоди на загальну суму $60 млн з українськими банками щодо мобілізації капіталу для постійної підтримки малого та середнього бізнесу шляхом полегшення їх доступу до фінансування в Україні. При цьому наголошується, що USAID підтримуватиме кожну з цих транзакцій технічною допомогою.

Мікропідприємства, а також малий і середній бізнес матимуть змогу отримати фінансування в банках із пом'якшеними вимогами, оскільки гарантії DFC використовуватимуть для доповнення застави позичальників.

Іще один проєкт стосується гарантій на $50 млн, які надають для Глобальної програми фінансування торгівлі Міжнародної фінансової корпорації (IFC), яка розширила доступ українських банків до фінансування міжнародної торгівлі.

"Цей проєкт підтримує критичні потоки як імпорту, так і експорту для українських компаній", - зазначили в міністерстві.

Як повідомлялося, агрохолдинг МХП оголосив про отримання від DFC кредиту в $250 для підтримки виробництва курятини і зерна та пом'якшення наслідків повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Ці кошти буде використано і для рефінансування боргу, термін погашення якого наближається, і на підтримку виробництва м'яса і зерна. Згідно з повідомленням, цей кредит допоможе агрохолдингу збільшити виробництво та зберігання харчової продукції, зміцнить її експортні потужності.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА