09:45 15.11.2022

Програма Grain from Ukraine передбачає забезпечення зерном щонайменше 5 млн осіб до кінця весни-2023

2 хв читати
Програма Grain from Ukraine передбачає забезпечення зерном щонайменше 5 млн осіб до кінця весни-2023

Гуманітарна програма Grain from Ukraine, про яку заявив у вівторок президент України Володимир Зеленський на виступі перед G19 і яка буде реалізована в партнерстві із World Food Program, передбачає забезпечення зерном щонайменше 5 млн осіб до кінця весни 2023 року, повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак.

"Її суть - пряма закупівля країнами-учасниками проєкту агропродукції в українських виробників та передача її країнам, що перебувають на межі голоду", - написав він у телеграм-каналі.

Єрмак пояснив, що Україна вирішила спрямувати частину зібраної пшениці, що йшла на експорт, на закупівлю для тих африканських країн, де вже зараз є проблеми голоду. За його словами, частину експортного зерна можуть викупити держави-учасниці проєкту, у такий спосіб міжнародні партнери зможуть одночасно підтримати українську економіку у складній ситуації й допомогти бідним країнам Африки.

Глава ОП зазначив, що з ініціативи України розпочинає роботу міжнародна Координаційна група під егідою президента Зеленського із запобігання голоду.

"До міжнародної Координаційної групи з попередження голоду входять представники урядів країн, корпорацій, меценати, які можуть прямо впливати на забезпечення продовольчих потреб мільйонів людей у світі. Я буду забезпечувати координацію реалізації програми за завданням президента", – зазначив Єрмак.

Він також повідомив, що спільно з німецьким урядом та за підтримки World Food Program до Ефіопії вирушило перше судно Nord Vind із 27 тис. тонн пшениці – це обсяг продовольства для майже 100 тис. людей на рік.

Якщо екстраполювати ці цифри на 5 млн тонн, то йдеться про постачання в рамках програми Grain from Ukraine від 1,35 млн тонн зерна.

"Переможемо голод разом. Не дамо жодного шансу росіянам створити Голодомор 2.0", – наголосив Єрмак.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА