18:41 25.10.2022

МХП почав надавати партнерам рефрижератори, щоб уникнути псування продуктів під час відключень електрики

2 хв читати
МХП почав надавати партнерам рефрижератори, щоб уникнути псування продуктів під час відключень електрики

Агрохолдинг МХП, найбільший виробник курятини в Україні, за необхідності надає своїм комерційним партнерам фури-рефрижератори з працюючими електричними генераторами, що дає змогу не допустити псування харчових продуктів у торговельних точках під час припинення подачі електроенергії.

Як повідомила пресслужба компанії агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок, такі заходи можуть застосовуватися для понад 1,3 тис. точок продовольчого ритейлу у всій Україні, які реалізують продукцію МХП.

"Звісно, відключення світла в різних регіонах впливає на роботу наших торговельних точок. Ризик очевидний: без світла не працюють холодильники, і продукція може зіпсуватися. Щоб такого не сталося, ми за необхідності надаємо партнерам-франчайзі наші фури-рефрижератори, в які завантажуємо продукцію з торговельних точок та підключаємо їх до генераторів", - зазначила пресслужба.

У компанії наголосили, що насамперед бізнес має допомагати українській енергосистемі вистояти в умовах обстрілів української енергетичної інфраструктури військами РФ.

"У всіх мережах МХП ("Наша Ряба", "М'ясомаркет", Döner Market) ми скорочуємо споживання електроенергії та відмовляємося від підсвічування рекламно-світлових приладів. Крім того, франчанзингова мережа "М'ясомаркет" є новим проєктом компанії (перший магазин відкритий у 2020 році), тому необхідне для їх функціонування обладнання відповідає найвищим вимогам енергоефективності, що дає змогу споживати менше електроенергії", - уточнила пресслужба.

Вона також нагадала, що МХП на рівні всіх бізнес-процесів ставить однією з головних цілей щорічне скорочення енергоємності технологічних процесів та виробництва кінцевої продукції.

МХП - найбільший виробник курятини в Україні. Виробляє також зернові, соняшникову олію, продукти м’ясопереробки. На європейський ринок агрохолдинг постачає охолоджені півтуші курей, які переробляють, зокрема, на його підприємствах у Нідерландах і Словаччині. У лютому 2019 року МХП завершив операцію з придбання словенської компанії Perutnina Ptuj.

Агрохолдинг розвиває за франчайзингом такі формати, як "М'ясомаркет", традиційні магазини "Наша Ряба", гастростудії "Секрети Шефа" і точки продажу шаурми. 

МХП у 2021 році отримав $393 млн чистого прибутку проти $133 млн чистого збитку у 2020 році, при цьому його виторг зріс на 25% - до $2,37 млрд.

Засновником, мажоритарним акціонером та головою правління МХП є український бізнесмен Юрій Косюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА