10:30 21.06.2022

Кабмін напрацьовує нову модель організації міського транспорту – АМКУ

1 хв читати
Кабмін напрацьовує нову модель організації міського транспорту – АМКУ

Уряд України напрацьовує нову модель організації міського транспорту з метою спрощення доступу до ринку перевезень, повідомляється на сайті АМКУ із посиланням на голову Антимонопольного комітету України (АМКУ) Ольгу Піщанську.

Під час тематичного круглого столу, що стартував у Парижі, в межах "Тижня конкуренції" Організації з економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) Піщанська уточнила, що основна ідея моделі, яку розробляють, полягає в максимальному спрощенні доступу до ринку перевезень із метою створення сприятливих умов для конкуренції.

"Внаслідок війни ці ринки зазнали значних змін. Громадський транспорт став в окремих випадках безальтернативним способом пересування (з огляду на дефіцит пального в Україні). АМКУ постійно контролює ситуацію, щоб зміни на ринках не порушували вимог конкуренційного законодавства", - наголосила Піщанська.

На думку АМКУ, спрямованість на дерегуляцію позитивно вплине на формування нової моделі громадського транспорту в Україні - з більш інтенсивним залученням приватного бізнесу до перевезень пасажирів, зокрема для підвищення екологічних стандартів.

Джерело: https://amcu.gov.ua/news/tizhden-konkurenciyi-oesr-amku-doluchivsya-do-kruglogo-stolu-shchodo-rozvitku-konkurenciyi-u-sferi-gromadskogo-transportu?v=62b0773f48550

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА