16:51 25.05.2022

Україна знижуватиме споживання газу до рівня його видобутку – міністр енергетики

1 хв читати
Україна знижуватиме споживання газу до рівня його видобутку – міністр енергетики

Україна знижуватиме споживання газу до рівня власного видобутку та продовжуватиме перехід на безвуглецеву енергію, заявив міністр енергетики Герман Галущенко під час зустрічі з в. о. тимчасового повіреного США у справах України Аланом Перселлом та директором Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні Джимом Гоупом у середу.

"Цьому сприятиме залучення USAID до роботи з підготовки нових проєктів розбудови енергосектору, які мають розпочатись одразу після завершення війни", - наводить слова Галущенка пресслужба на сайті Міненерго.

Ще одним із найближчих завдань міністерства, за його словами, є збільшення експорту української електроенергії в Європу.

"Зараз ми плануємо збільшити комерційний експорт. Це важливо для нас, тому що на ринку електроенергії виник дефіцит через зниження рівня розрахунків унаслідок війни. З іншого боку, збільшення експорту української електроенергії дасть змогу європейським державам у значній мірі замінити російський газ", – зазначив міністр.

Як повідомлялося, Україна за рахунок експорту електроенергії може замістити 17% російського газу, який споживають в країнах ЄС.

2021 року Україна скоротила видобуток власного газу на 2,2% - до 19,79 млрд куб. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА