08:14 03.05.2022

Міжнародні резерви України на початок травня зменшилися до 26,8 млрд дол

1 хв читати
Міжнародні резерви України на початок травня зменшилися до 26,8 млрд дол

Міжнародні резерви України станом на початок травня, за оперативними даними, становили $26,8 млрд порівняно з $28,1 млрд на 1 квітня, повідомив голова Національного банку України Кирило Шевченко.

"Зараз маємо адекватний запас міжнародних резервів, незважаючи на своєчасне виконання урядом усіх своїх валютних боргових зобов'язань… За достатньої міжнародної фінансової допомоги ми матимемо можливість утримувати резерви на належному рівні і навіть збільшувати їх", – написав він у колонці для НВ.Бізнес.

Шевченко зазначив, що поточні обмеження на рух капіталу — це той мінімум, який дозволяє зараз утримувати фінансову стабільність, не допустити значного відтоку валюти за кордон та забезпечити критичні потреби економіки.

За його словами, відносно м'які валютні обмеження створюють простір відновлення ринкових процесів. Зокрема, якщо на початку війни всі операції на міжбанку здійснювалися з НБУ, то з березня банки нарощують обсяг торгів між собою: середньоденний обсяг торгів між банками у квітні становив близько $25 млн, зазначив голова НБУ. "Ці обсяги неможливо порівнювати з довоєнними, але це є необхідною основою для подальшого розвитку ринку", – додав він.

Як повідомлялося, міжнародні резерви України в березні збільшилися з $27,5 млрд до $28,1 млрд, проте до середини квітня скоротилися до $27,4 млрд, а до 22 квітня – до $27 млрд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА