07:23 30.04.2022

ЄБРР узяв 60% ризиків за кредитами ПроКредит Банку та ОТП Банку на EUR33,75 млн для агрокомплексу

2 хв читати
ЄБРР узяв 60% ризиків за кредитами ПроКредит Банку та ОТП Банку на EUR33,75 млн для агрокомплексу

Європейський банк реконструкції та розвитку візьме на себе 60% ризиків за кредитами та платіжними гарантіями на гарантування продовольчої безпеки, які нададуть відповідним позичальникам ПроКредит Банк та ОТП Банк (обидва – Київ) на загальну суму еквівалентну відповідно EUR25 млн та EUR8, млн.

"Кошти надаються у надзвичайних обставинах війни, що триває в Україні, виступають як значний інструмент зниження ризиків, що дозволяє фінансувати критично важливі галузі, пов'язані з сільським господарством", – йдеться у повідомленні банку на його сайті ввечері в п'ятницю.

Уточнюється, що ці проекти рада директорів банку схвалила 22 квітня.

ЄБРР зазначає, що програма підтримає продовольчу безпеку в Україні за рахунок розширення кредитних можливостей банків та надання необхідного доступу до фінансування українським приватним компаніям, які працюють у найважливіших галузях, пов'язаних із агропромисловим комплексом: сільське господарство, переробка продуктів харчування та сільськогосподарської продукції, транспортування та імпорт.

ПроКредит Банк є 100% дочірньою компанією німецької ProCredit Holding AG&Co. KGaA та одним із лідерів ринку фінансування малого та середнього бізнесу (МСБ) в Україні. Із загальним обсягом активів 32,41 млрд грн на 1 березня банк посідав 14 місце серед 69 активних банків України. Банк пропонує всі види традиційних банківських продуктів своїм 5,2 тис. клієнтам МСБ та понад 23 тис. приватних клієнтів через 6 відділень, 4 зони самообслуговування та єдину платформу електронного банкінгу.

ОТП Банк – 100% дочірня угорська компанія OTP Bank Plc. ОТП Банк є універсальним банком, що пропонує традиційні банківські продукти для малого та середнього бізнесу/корпоративних (70% кредитного портфеля) та роздрібних (30%) клієнтів. Із загальним обсягом активів 75,52 млрд грн на 1 березня банк посідав 9 місце серед 69 активних банків України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА