13:30 24.04.2022

Голова Держтуризму Олеськів: для нас важливо повне припинення співпраці Міжнародного туристичного бізнесу з Росією

2 хв читати
Голова Держтуризму Олеськів: для нас важливо повне припинення співпраці Міжнародного туристичного бізнесу з Росією

Голова Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів заявляє про важливість повного припинення співпраці Міжнародного туристичного бізнесу з Росією.

"Для нас важливо повне припинення співпраці Міжнародного туристичного бізнесу з Росією. Наша мета - перемогти цих бузувірів, а для цього потрібна зброя і економічний тиск. Тому ми постійно звертаємося до туристичного середовища, щоб його учасники вносили свій вклад у нашу спільну перемогу", - сказала Олеськів в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Глава Держтуризму також розповіла, що міжнародні готельні мережі Marriott, Hyatt, Wyndham, Hilton і Radisson припинили інвестиції в економіку Росії, закрили там свої корпоративні офіси, але готелі під їхніми брендами поки продовжують працювати.

"На нашу думку, їхні відмовки про те, що вони надають роботу багатьом людям і що в їхніх готелях переважно зупиняються міжнародні журналісти, доволі непереконливі. Зараз ми пишемо листи, залучаємо міжнародні профільні ЗМІ, намагаємося пояснити, що вести бізнес з Росією і репутаційно, і економічно - марна справа", - заявила вона.

Також Олеськів відзначила бізнес і країни, які не з кращого боку показали себе у зв'язку з війною, яку Росія розв'язала в Україні. "Це ті країни, які досі вважають ринок Росії важливим і пріоритетним. Є авіалінії, які досі співпрацюють з країною-агресором. Передусім це Air Serbia, яка перетворилася на повітряний міст між Росією і країнами Європи. Є питання щодо позиції арабських країн, зокрема ОАЕ. Але це вже компетенції нашої дипломатії", - зазначила вона.

Як повідомлялося, 18 березня Асоціація готелів і курортів України (UHRA) спільно з Держагентством розвитку туризму України звернулася з відкритим листом до семи міжнародних готельних операторів з проханням вийти з управління проєктами або відкликати франшизу в РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА