20:40 13.04.2022

Україна підписала угоду про кредит Канади на CAD500 млн

1 хв читати
Україна підписала угоду про кредит Канади на CAD500 млн

Міністр фінансів України Сергій Марченко в середу ввечері підписав кредитну угоду з урядом Канади про надання Україні 500 млн канадських доларів (CAD, близько $400 млн за поточним курсом).

"Станом на сьогодні це найбільший двосторонній міжурядовий кредит для України. Кошти надаються нам на пільгових умовах із терміном погашення 10 років", - написав міністр у фейсбук.

Марченко уточнив, що кредитні кошти будуть використані для фінансування пріоритетних витрат держави, і подякував уряду Канади та особисто віцепрем'єру та міністру фінансів Канади Христі Фріланд за ухвалене рішення.

Як повідомлялося, Канада у цьому її бюджетному році (до 1 липня) виділила Україні CAD145 млн на гуманітарну допомогу та CAD35 млн на допомогу з метою розвитку для надання прямої підтримки українцям, які постраждали від незаконного російського вторгнення, а також кредити на загальну суму CAD620 млн для підтримки фінансової стабільності України, економічної стійкості та реформ управління. Про перший кредит на CAD120 млн було оголошено 21 січня, а про зазначені вище додаткові CAD500 млн – 14 лютого.

У бюджеті на наступний рік оголошено, що Оттава запропонує Києву нові кредитні ресурси в CAD1 млрд через новий керований рахунок для України в Міжнародному валютному фонді та ще CAD500 млн воєнної допомоги на додаток до вже виділеної цього року на суму CAD90 млн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА