12:24 10.04.2022

Нові санкції Єврокомісії містять інструменти для їх обходу

2 хв читати
Нові санкції Єврокомісії містять інструменти для їх обходу

Санкції, запроваджені Єврокомісією у відповідь на агресію з боку Росії та Білорусі, дають змогу цим країнам продовжити торгівлю з Євросоюзом, повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України.

У відомстві зазначають, що наказ залишити з 16 квітня територію ЄС всім зареєстрованим в Росії і Білорусі вантажівкам містить безліч винятків.

"Зокрема: природний газ та нафта, включно з продуктами нафтопереробки, а також титан, алюміній, мідь, нікель, паладій і залізна руда; фармацевтична, медична, сільськогосподарська та харчова продукція, включно з пшеницею та добривами; гуманітарні вантажі; окремо передбачена можливість робити виключення для російських компаній у вивезенні та передачі культурних цінностей, наданих у тимчасове користування", - коментує Мінінфраструктури.

У Міністерстві назвали такі санкції непослідовними і нагадали, що через агресію Росії та Білорусі страждає не тільки українська економіка, а й країни ЄС.

"Наразі ті вантажі, які не можуть вивозитися з українських портів, будуть постачатися до ЄС автомобільним та залізничним транспортом. Витрати на побудову нових логістичних маршрутів становитимуть мільярди... щоб прийняти ці вантажі, країни-члени ЄС повинні підготувати свою інфраструктуру складів, митних пунктів, роботи санітарних служб", - пояснює МІУ.

Там також нагадали, що введення п'ятого пакету санкцій Єврокомісії відбулося на тлі масових вбивств цивільних українців у Бучі та інших містах, але звпроваджені напівзаходи залишають можливість для ЄС продовжувати вести звичний бізнес з агресором.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков у свою чергу додав, що таким чином світ повторює помилки ХХ століття.

"Закликаю світ не повторювати помилок ХХ століття і замість умиротворення агресора, думок про фінансові вигоди, почати виконувати озвучені обіцянки. Тільки так наш спільний ворог програє", - написав він на своїй Facebook-сторінці.

Джерело: https://www.facebook.com/oleksandr.kubrakov/posts/2098128907025360

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА