09:48 21.02.2022

Глава Єврокомісії погрожує Росії відключенням від світових фінансових ринків у разі ескалації ситуації навколо України

1 хв читати
Глава Єврокомісії погрожує Росії відключенням від світових фінансових ринків у разі ескалації ситуації навколо України

Росія буде відрізана від міжнародних фінансових ринків і позбавлена доступу до основних експортних товарів Заходу в разі вторгнення в Україну, заявила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Росія в принципі була б відрізана від міжнародних фінансових ринків", - сказала фон дер Ляєн в інтерв'ю суспільному телебаченню ARD.

Вона додала, що в разі ескалації ситуації буде впроваджено також санкції на експорт до Росії "терміново необхідних їй для модернізації та диверсифікації своєї економіки всіх товарів, які ми виробляємо і де ми домінуємо на глобальному рівні, й тому їм немає заміни".

Фон дер Ляєн пояснила, що слабким місцем Росії є її залежність від експорту вуглеводнів.

"Вони (вуглеводні - ІФ) становлять дві третини російського експорту, який є джерелом половини бюджету країни", - заявила вона, зазначивши, що ці сектори економіки Росії потребують модернізації, і "саме це стало б неможливим у разі впровадження подальших санкцій".

Політик при цьому сказала, що санкції не застосовуватимуться "доти, доки не відбудеться якесь вторгнення".

Водночас вона заявила, що оскільки "перехід до санкцій масштабний і серйозний", то необхідно дати Росії "шанс повернутися до дипломатії та сісти за стіл переговорів".

"Це вікно все ще відкрите", - наголосила глава Єврокомісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА