19:48 12.05.2021

Темп приросту випуску автотранспорту в Україні за 4 міс. прискорився до 96% за рахунок двократного зростання випуску легкових авто

2 хв читати
Темп приросту випуску автотранспорту в Україні за 4 міс. прискорився до 96% за рахунок двократного зростання випуску легкових авто

Українські автовиробники в січні-квітні поточного року, за попередніми даними, випустили 2791 од. автотранспортних засобів, що на 96% більше, ніж за той самий період 2020 року, повідомляється на сайті "Укравтопрому".

Як повідомлялося, в січні-березні 2021 року автовиробництво перевищило показники аналогічного періоду минулого року на 34%.

Згідно з даними асоціації, такий приріст випуску автотранспорту забезпечений за рахунок зростання в 2,1 раза виробництва легкових авто - до 2594 од.

Водночас, як повідомлялося, така ситуація склалася після відновлення випуску легковиків на Запорізькому автозаводі (у вересні-2020), тоді як за підсумками січня-квітня минулого року статистику за цими авто формував лише завод "Єврокар".

Водночас виробництво комерційних авто скоротилося на третину - до 8 од. (без урахування "АвтоКрАЗ", який не надає статистику), а випуск автобусів зріс на 9% - до 189 од.

Асоціація інформує, що в квітні поточного року випуск автотранспорту зріс на третину порівняно з березнем поточного року, а порівняно з квітнем минулого - в 16 разів, до 962 од.

Легкових автомобілів у квітні вироблено 904 од. проти 59 од. роком раніше, а порівняно з березнем-2021 їх випущено майже на 36% більше.

Автобусне виробництво завершило місяць із результатом 56 од. (на один автобус більше березневого показника, а у квітні-2020 не було зроблено жодного автобуса).

Комерційних авто, як і у березні, у звіті заявлено лише два автомобілі, зібраних на "Черкаському автобусі" (у квітні минулого року - жодного).

Як повідомлялося, у 2020 році автовиробництво в Україні скоротилося на 32% порівняно з 2019 роком - до 4,952 тис. од., при тому, що створені в країні потужності дають змогу випускати 400 тис. автотранспортних засобів.

Зокрема, виробництво легкових автомобілів скоротилося на 33% - до 4,202 тис. од., комерційних на 63% - до 51 од., автобусів на 20% - до 699 од.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА