18:43 25.02.2021

Навантаження на теплову генерацію в нинішньому опалювальному сезоні зросло вдвічі порівняно з минулим – "ДТЕК"

2 хв читати
Навантаження на теплову генерацію в нинішньому опалювальному сезоні зросло вдвічі порівняно з минулим – "ДТЕК"

Навантаження на теплову генерацію в опалювальний сезон 2020/2021 років було в середньому вдвічі вищим, ніж в аналогічний період минулого року, причиною цього став несвоєчасний вихід з ремонтів енергоблоків атомних електростанцій і зростання споживання, повідомила прес-служба "ДТЕК Енерго".

Згідно з прес-релізом компанії, теплоелектростанції (ТЕС) "ДТЕК" за період з жовтня 2020 року по 25 лютого 2021 року виробили 12,6 млрд кВт-год електроенергії.

Водночас за аналогічний період минулого опалювального сезону було вироблено близько 9 млрд кВт-год, уточнили агентству "Інтерфакс-Україна " в прес-службі.

У "ДТЕК" зазначили, що в грудні вироблення електроенергії на її ТЕС на 48,5% перевищило прогнозний баланс Міністерства енергетики, називаючи це причиною істотного зниження складів вугілля на теплоелектростанціях у січні.

При цьому в "ДТЕК Енерго" підтвердили, що в лютому воно поставило в Україну близько 450 тис. тонн вугілля з Польщі, Казахстану та підконтрольного шахтоуправління "Обухівське" (РФ).

За словами генерального директора "ДТЕК Енерго" Ільдара Салєєва, екватор опалювального сезону, як і пік сильних морозів, Україна пройшла без віялових відключень, зокрема за рахунок підвищеного навантаження на теплову генерацію. Водночас він зазначив, що заборгованість "Укренерго" перед компаніями "ДТЕК" за роботу на балансувальному ринку сягнула 2,4 млрд грн.

"Якщо ми хочемо виправити ситуацію з аварійністю, треба стабілізувати ситуацію на ринку й забезпечити фінансові можливості для генерацій на проведення щорічних ремонтних кампаній", - зазначив Салєєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ощадбанк придбав облігації нового випуску "Нової пошти" на 650 млн грн

"Нафтогаз" і Міноборони почали формування незалежної НР в "Укртатнафті"

Шмигаль доручив Міненергетики та "Укренерго" розробити проєкт постанови щодо справедливих графіків відключень споживачів від електроенергії

Україна виконала всі структурні маяки до очікуваної наприкінці травня місії МВФ щодо 4-го перегляду програми EFF - заступниця міністра фінансів

Тимчасова комісія КМДА щодо "Київміськбуду" запропонує владі докапіталізувати будкомпанію

Зростання реального ВВП України у квітні-2024 сповільнилося до 4,1% - ІЕД

"Укренерго" відмовилося від обмеження енергопостачання з 11:00 до 17:00 вівторка через сонячну погоду

NovaPay конкуруватиме з банками за зарплатні картки

НБУ в понеділок опустив офіційний курс гривні на 24 коп.

Попит на зарядні станції в мережі "Епіцентр" зріс більш ніж увосьмеро

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА